MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik’in Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret etti. Söğüt Belediyesi’nde bir konuşma yapan MHP Genel Başkanı, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın başarıya ulaştığını belirterek, “1’i büyükşehir, 10’u il, 133’ü ilçe, 89’u belde olmak üzere toplam 233 belediye başkanlığının yönetimi milletimizin desteğiyle partimize geçmiştir” dedi.

Yeni sistemin başarılı olduğunu söyleyen Bahçeli’nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

SÖĞÜT VARSA GÜÇ VARDIR
 31 Mart Mahalli İdareler Seçim Kampanyamıza Söğüt’ten nasıl başlamışsak, bu seçim sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasi sorumluluğuna geçen belediyeleri “Takdir-Tebrik-Teşekkür” ziyaretimiz kapsamında ilk durak olarak Söğüt’ü belirlemiş bulunuyoruz. Söğüt’ün bereketiyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Söğüt’ün tarihi emanetleriyle geleceğe yürüyoruz. Söğüt varsa güç vardır, güven vardır, güvence vardır, kaynak vardır, kudret vardır, istikbal vardır, istiklal vardır. İlhamımızı şerefli tarihimizden alıyoruz.

MİLLET GÜVENİNİ GÖSTERDİ
 Türk milleti, 31 Mart seçimlerinde bizlere güvenini göstermiştir. Cumhur İttifakı’na verdiği değeri ispatlamıştır. 31 Mart’ta Söğüt kazanmış, huzur kazanmış, Türkiye kazanmıştır. 31 Mart’tan ülkemiz güçlenerek çıkmıştır. Türk milleti dünyaya demokrasi dersi vermiştir. 31 Mart seçimlerinde 1’i büyükşehir, 10’u il, 133’ü ilçe, 89’u belde olmak üzere toplam 233 belediye başkanlığının yönetimi milletimizin desteğiyle partimize geçmiştir. Kara kampanya mucitleri ters köşeye yatmışlardır. Müfteriler hayal kırıklığına uğramışlardır. Karamsarlık ve kötümserlik aşılayanlar şaşkına dönmüşlerdir. Cumhur İttifakı ülke genelinde müstesna bir başarıya ulaşmıştır. 2023 hedeflerinin önü açılmıştır. 2053 ve 2071 hedefleri teyit edilerek desteklenmiştir.

ÜÇÜNCÜ EVREYE GİRİLDİ
 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin takdir ve tasdikiyle yönetim hayatımıza girmiş, ülkemiz Cumhuriyet dönemindeki üçüncü evresine geçmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Söğütlü kardeşlerimin geleceğidir, Türkiye’nin huzur anahtarı, istikrar adası, güvenlik zırhıdır. Bu yeni sistemde belirsizliklere yer yoktur, istikrarsızlıklara fırsat yoktur, çift başlılığa müsaade yoktur, hükümet bunalımlarına geçit yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hedef alarak değişmesini, yeni bir referandumla eski sisteme dönülmesini isteyenler bir defa samimi değildir, iyi niyetli değildir, dürüst değildir. CHP Genel Başkanı, en güzel başkanlık sistemi Amerika’da var, oturalım konuşalım diyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışalım istiyor, surda gedik açmayı planlıyor. Türkiye sistem tartışmalarını sonlandırmıştır. Bu sayfa uzlaşmayla kapanmıştır.

CHP’NİN TEVZİRATI BOŞ
CHP’nin Amerika hayranlığı esir düşmüş bir siyasetin numunesi, çok tehlikeli bir zihniyetin ürünüdür. Bunların ne duruşu milli, ne bakışı yerli, ne de teşhisleri isabetlidir. Aşağılık kompleksinin pençesine düşen CHP’nin Türkiye’yi yabancı ülkelerin gözüyle değerlendirmesi yıkım ve yozlaşmadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu toprakların tarihsel kazanımına, bu milletin soylu vasıflarına, Türk-İslam kültür ve müktesebatına uygundur, uyumludur. CHP’nin taşeron ve hacizli siyaseti alenileşmiştir. Başta CHP’li yöneticiler olmak üzere, kabahat ve kusurlarını yeni hükümet sistemine yüklemeye teşebbüs edenler Türkiye’nin istikbalinden ziyade kendi ikballerinin derdine düşen kimliksizlerdir. CHP’nin tezviratları boştur, ademe mahkumdur. İplikçilerin ve siyasi bölücülerin çürük tezleri boşunadır, alçalmaya mecburdur. Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin 2023 azmine taş koyamayacaklar.