Büyükşehir’de grup sekreterliği, Karşıyaka’da meclis üyeliği, Sosyal Hizmetler Komisyon Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği görevlerinde bulunduğunu, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği’nin Büyükşehir ve Karşıyaka temsiliyetini yaptığını belirten Aydoğan, ”Karşıyaka’da farklı şeyler yapabileceğimi düşünerek aday adayı oldum” dedi.

“BELEDİYECİLİĞİ İYİ ÖĞRENDİM”

10 yıllık meclis üyeliği görevinde belediyeciliği iyi öğrendiğinin altını çizen Aydoğan, “Ekonomik açıdan belediye yönetimi, belediye kanunları nizamını öğrendim, ilçede nelerin eksik olduğunu bu görevde iyi şekilde tespit ettim. Karşıyaka’yı farklı bir noktaya taşımak istediğim için belediye başkan aday adaylığına başvurdum” dedi.

“DENİZ KENTİYİZ AMA UZAĞIZ!”

“Biz deniz kentiyiz ama denizden bir o kadar da uzağız. Denizi kullanamıyoruz” diyen Aydoğan, Karşıyaka’ya butik marina ve plaj projelerinin kazandırılmasıyla ilçenin bambaşka bir noktaya gelebileceğini söyledi.

BUTİK MARİNA VE PLAJ PROJESİ

Aydoğan şunları söyledi:  

İçinde yaşadığımız Ege ve Akdeniz havzasında konuşlanmış olan tüm ülkeler turizm, denizcilik ve yatçılık sektörlerine büyük önem vermektedirler. İspanya'dan tüm Akdeniz sahil şeridi boyunca Fas a kadar turizm ve yatçılık üzerine kurulan tatil merkezleri Yelken kulüpleri tatil yapmak isteyen turistlerin hizmetindedir. Ülkemizde de turizm ana gelir kaynaklarından biri olup turist potansiyeli en iyi şekilde değerlendirilmektedir. Türkiye’nin sahil şeridinde kurulmuş olan marinalar Akdeniz ve Ege de denizcilik yatçılık yapan yerli ve yabancı turiste hizmet vermektedir.


İstanbul Ataköy marinadan, Mersin Kumkuyu marinasına kadar olan sahil şeridinde 42 adet marina vardır. Bir sahil kentinin sınırları içinde olan marina turistin o bölgeye çekilmesi, yöre halkının esnafın ticaretinin artması refah düzeyinin yükselmesinde büyük rol oynar. İlçemizin üç buçuk kilometre sahil bandının bulunduğu İzmir körfezi coğrafi konumu gereği denizcilik ve yatçılık sektörüne en uygun lokasyonlardan biridir.

İlçemizde kurulacak olan bir marina Akdeniz ve Ege de yat turizmi yapan tüm Firma ve şahıslar tarafından uğrak yeri olacaktır. Marinanın inşası aşamasında öne çıkacak ve dikkat edilmesine gereken olan etmenler rüzgar yönü ve şiddeti deniz tabanının derinliği, dalga boyu ve periodu, zeminin çeşidi ve kalitesi (gerektiğinde dolgu ve kazık sistemi kullanılabilir)marinanın kara ulaşımına olan konumu, elektrik ve su şebekesine olan mesafesi, otopark sahası, ilk yardım ve hastaneye ulaşımı gibi...

Bütün bu faktörlerin çözümü tasarlanacak olan projeler doğrultusunda gerçekleşebilir.

Dünyadan ufak bir örnek verecek olursak, bu gün her yıl denizin yükselmesi ile toprak kaybeden Hollanda’nın 41 bin 530 kilometrelik yüz ölçümünün 7 bin 580 kilometrelik kısmı su kanallarından oluşur ve bu bölgelerde deniz taşkınları ile meydana gelen toprak kayıplarının önüne geçmek için taşkınları önleyen binlerce tonluk devasa çelik kapılar ile körfez yada kanal girişlerinin önü kapatılarak sel taşkınları ve toprak kayıplarının önüne geçilmesi sağlanmıştır.

İlçemizde coğrafi konumu çok uygun olan bostanlı balıkçı barınağına yapılacak bir marina

yanaşmak, bağlanmak, yakıt ikmali yapmak, teknik destek almak, kışlamak veya ilçemizi turizm amaçlı gezmek isteyen yerli veya yabancı tüm turistler ve yatçılar için ideal bir nokta olacaktır.

Yapılacak olan marinanın içine eklenecek bir butik otel veya bungalov tarzı yapılar, AVM, restaurant ve kafeler turist ve yatçıların ağırlanmasını sağlayacaktır.

IMG-20231213-WA0015

Ayrıca Bostanlı da bulunan restoran ve kafeler için Fayton veya elektrikli küçük araçların çektiği sıralı vagonlar ile kurulacak bir shuttle hattı (ring seferi)turistlerin bu bölgeye transferini sağlayacaktır.

Türkiye genelinde, ilimiz ve ilçemizde bulunan turizm firmaları ile toplantılar düzenlenip marinanın bulunduğu nokta turizm firmalarının destinasyonlarına eklenerek bu bölgeden turistik ve ören yerlerine turistlerin transferleri sağlanabilir.

Yelken ve yatçılık dünyasının olamazsa olmazı yelken yarışları ülkemizde ve tüm dünyada her yıl yapılmaktadır.
 

Cumhurbaşkanlığı kupasından yerel yarışlara kadar tüm parkurlarda sene boyunca yarışlar düzenlenmekte, yerli ve yabancı katılımcıların iştiraki ile bu yarışlar yapılmaktadır.

Bu yarışlardan bir tanesini örnek verecek olursak.

İstanbul’dan başlayarak Marmaris’e kadar süren Donanma kupası yarışları etaplar halinde sürdürülür.

Yarışmacılar organizasyon komitesinin belirlediği noktalarda dinlenme ve ikmal süreçlerini geçirirler.

Bu etaplardan bir tanesi de yapılacak olan Bostanlı marina olabilir.

Yüzün üzerinde teknenin katıldığı bu yarışlara ortalama her teknede on kişiden bin katılımcının marinaya uğraması sağlanır. Bu da bölge esnafının ticaretinde olumlu yönde etki yapar.
 

Denizi kullanamıyoruz. Deniz kenarında oturalım, kamp sandalyemizi açalım bu kadar. Baktığınızda daha önce burada denize giriliyordu. Eskişehir’de deniz olmadığı halde bir deniz kıyısı, havuz yaratıldı. Şimdi burada bizim denizimiz var, marina ile birlikte 500-600 kişilik denizin süzebilen o süzgeçten geçirip bir plaj yaratılamaz mı? Yaratılır. Mavişehir tarafında uygun bir şekilde yapılabilir.  Daha önce giriliyordu. Plaj voleybolu bile oynandı. İnsanların denize girebilecekleri 500, 600 kişilik bir alan yaratabiliriz. Yani bu mümkün çünkü süzebilirsin, kontrol yaparsın, yapay plajını kurarsın. Yani yapılabilir şeyler. Mümkün olmayan şeyler söylemiyorum. Aslında denize girilememesinin sebeplerinden birisi limanda denizin bitimi ve tüm birikim burada toplanmış. Onu da tabii ki belli bir filtrelemeyle, bir sistem ile kullanabiliriz. Destekleme açısından yurt dışından bir iki büyük bir firmayla görüştük, destek sağlayacak. Bizim projelerimiz için finansman hazır. Önemli olan Türkiye'deki merkezi hükümet bize zorluk çıkarmasın!