GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleşen ilçe başkanları toplantısında kendisine iş konusunda yapılan eleştirilere, "Partili arkadaşlarımızı da alacağız ama biraz daha bu konuda beklemeniz gerekiyor. Büyükşehir’de bekleyen 150 bine yakın CV bulunuyor. Lütfen eski hesapları bırakın. Birbirinizin paçasından çekmeyi lütfen bırakın. İl Başkanıyla gayet uyumluyuz. Türkiye’nin en Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı benim. Benim tek derdim iktidar olmak. Ben CHP’nin iktidar olmasını istiyorum" şeklinde yanıt vermişti.

SOYER VE YÜCEL İLÇE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ! TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU? HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

İMAMOĞLU'NDAN DA AYNI ÇIKIŞ: "EN İYİ CHP'Lİ BENİM"
Cumhuriyete konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter atamasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi.
“Partimden eleştirme derecesi yüksek arkadaşlarım da bana AK Partili, MHP’li dediler. Hiç rahatsız olmadım. Eğer toplumun her kesimine yakın olduğumu hissettiriyorsam müthiş değerli. Tam da Türkiye’nin istediği aradığı şey. Üstümde yapay ceket yok benim...” sözlerinin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, şunları söyledi:

"Aynen, siyasete başladığımda bana sağcı dediler, MHP’li dediler ama ben 11 yıldır partime çok iyi bir şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum, hatta o kadar iddialıyım ki, en iyi Cumhuriyet Halk Partili benim. Partililerimin böyle düşünmesi beni yaralamıyor, çünkü kendimi biliyorum. Hiçbir zaman “biz” ve “onlar” kafasına sahip olmadım, hiçbir zaman olmayacağım, o kıskaca girmeyeceğim. Girdiğim takdirde kendim olamam. Ailemle de barışık olamam. Ailem karma bir aile. Ailemle barışık olmazsam, toplumla nasıl barışık olabilirim? Toplumun kategorize edilmesi benim yüreğimi burkuyor. Siyaset bu kadar her odanın içine, evlerin içine, kurumların içine girerse nasıl bir ulus olarak ortak bir mücadele vereceğiz? Yapamayız..."