Halime ERDOĞAN /GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir ilçe başkanları İl Başkanı Deniz Yücel öncülüğünde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılımıyla partinin il başkanlığında bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda ilçe başkanlarının ilçelerdeki sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e aktardığı öğrenildi. İlçe Başkanlarının Soyer’e özellikle yol ve arıtma tesisleri hususunda sıkıntı yaşandığını aktardığı ifade edildi. Ana gündem maddesinin iş ve iştiham olduğu toplantıda Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un ‘İşe alınırken gönüllüler alınıyor. Bize bu konularda bilgi verilmiyor. Gençlerimiz de bu duruma kırılıyor ve bize sitem ediyor. Biz sizi seviyoruz, sizin başarınız bizim başarımızdır ama işe alımlar konusunda böyle bir sıkıntımız var’ dediği ve İl Başkanı Deniz Yücel ile yapılan toplantıdaki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirttiği öğrenildi.

SOYER: “EN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI BENİM”
Başkan Soyer’in Susmuş’un dile getirdiği taleplere ‘Biz gönüllüleri teşvik etmeye çalışıyoruz. O yüzden partili arkadaşlarımızı da alacağız ama biraz daha bu konuda beklemeniz gerekiyor. Büyükşehir’de bekleyen 150 bine yakın CV bulunuyor. Lütfen eski hesapları bırakın. Birbirinizin paçasından çekmeyi lütfen bırakın. İl Başkanıyla gayet uyumluyuz. Türkiye’nin en Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı benim. Benim tek derdim iktidar olmak. Ben CHP’nin iktidar olmasını istiyorum’ şeklinde yanıt verdiği bildirildi.

TAŞ: “O UMUTTAN BANA DA LAZIM”
Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’ın da iş ve istihdam hususunda konuşma yaptığı, ‘Bizden işçi alımı yapılmadığında bize tepki koyuyorlar. 147 kişi işe alınıyor. Onlara umut verildi. O umuttan bana da lazım başkanım’ dediği, Soyer’in ise, ‘Kongre süreçlerinde Buca işe aldı, onlar aldıysa biz de aldık. Ne var bunda? Neden şimdi kalkılıp bu durum kaşınıyor?’ dediği öğrenildi. Taş’ın ise Soyer’in çıkışı üzerine, ‘Ben algıların ortadan kalkması için söylüyorum. Yoksa 147 kişiyi aldığınız için çok teşekkür ederim’ dediği öğrenildi.