GÜNDEME BAKIŞ – 15 yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki aylarda başlayacak kongre süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan eski Başkan Kocaoğlu, “Siyasette, kongre döneminde kesinlikle aktif olmayacağım. Mahalli delegesi olmak gibi talebim yok. Aday olmayacağım. Yaparlarsa da ‘yapmayın’ diyeceğim. Kongrelere karışmam mümkün değil. Parti içinde 2-3 çıkarsa bana da  ‘içlerinden hangisi daha iyi’ diye sorarlarsa o zaman ‘şu daha iyi’ derim. bu da partililik görevim” dedi.

EN AZ BİR YIL…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le ilgili de konuşan eski Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

“Milet laf arıyor. Tunç Bey koltuğuna bir sene otursun. O koltuğa kim oturursa otursun Büyükşehir’de yapılacak çok iş var. İzmir’in vizyonunu çizerken uzun erimli çizdik. Kentin gelişmesi için bütün projeler var. Bilimsel çalışmalar yapılmış. Stratejik planlarda nerede ne yapılacağı var. Koyundan keçiye, tarımdan sanayiye, sanattan turizme, fuarda nasıl bir yol izleneceği var. Gerekçeleri, fizibilitesi, vizyonuyla birlikte her şey mevcut. Tunç Başkan’ın zamana ihtiyacı var. Rahmetli Ahmet Piriştina’dan sonra koltuğa oturdum. 2 yıl boyunca kimse sesini çıkarmadı. ‘yeni geldi, öğrenecek’ dediler. O avansı bana verdiler. Biz de 2 yıl içerisinde toparladık. Tunç Bey’e en az bir yıl süre vermek lazım. Eleştirmek kolay bir şey. Daha 4 ay olmuş. O zaman ‘sen gel yap’ kardeşim! Ekonomik kriz var. Devlet bütçesi daralıyor. Büyükşehir Bütçesi de daralıyor. Enflasyon almış başını gidiyor. Ciddi bir finans tasarrufuyla belediyeler ayakta durur. Belediyelerin ilk görevi belediyeyi işletmek. Kaynak varsa tabi ki yatırım yapılacak”

10 KİLO VERDİM
Hiç sıkılmadığını, günlerinin gayet keyifli geçirdiğini anlatan Kocaoğlu, “Arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Tavla oynuyorum kitap okuyorum. Torunla oynuyorum. Bana iyi geldi. 10 kilo verdim. Yemek işi düzeldi. Stres azaldı. Dinlenmeye devam ediyorum. Belediye başkanı olmadan önceki kiloma 4-5 kilo daha var” dedi.