Halime Erdoğan / GÜNDEME BAKIŞ - Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök’ün Gündeme Bakış’a yaptığı, “Bugün itibariyle kan stoklarımız bitti. Topladığımız kan günlük ihtiyacın ancak yarısını karşılıyor. İzmir’de 2- 3 meydan, sabit merkez açık. Bu durum Manisa’da da, Aydın’da da böyle. 14 yıl sonra ilk defa hasta yakınlarından özür diliyorum. Çünkü biz kanın yüzde 90’ını askeriye, fabrika, okul, yurt olarak ekiplerde topluyorduk” açıklaması ses getirdi.

TÜRK KIZILAY EGE BÖLGE MÜDÜRÜ GÖK’TEN EN ACI AÇIKLAMA: 'KAN YOK! BUGÜN İTİBARİYLE STOKLARIMIZ BİTTİ' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMHUR İTTİFAKI HAREKETE GEÇTİ!
Cumhur ittifakı üyeleri AK Parti ve MHP, Gök’ün çağrısı üzerine harekete geçti. Her iki parti önümüzdeki pazartesi günü kent genelinde kan bağışı kampanyası başlatacak. Kampanyanın detayları pazartesi günü partilerin sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kan vermenin önemine değinerek, “Kızılay’ımızın kan stokları bittiğini üzülerek öğrendik. Bir gün hepimize kan lazım olabilir. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi ile ortak bir kampanya yürüteceğiz. Tüm hemşerilerimizi önümüzdeki pazartesi günü duyuracağımız kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum” dedi. 

'GEREĞİNİ YAPACAĞIZ'
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise, “Geçtiğimiz günlerde Kızılay’ın kan stoklarında azalma olduğunu öğrenince harekete geçtik. Birçok arkadaşımız kan veremeye gitti. Şimdi daha büyük bir kampanya yapacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Bey ile görüştük. Pazartesi günü sosyal medya hesaplarımızdan duyuru yapacağız. İzmirlilere kan vermeye davet ediyorum. Bir gün her birimizin kan ihtiyacı olabilir. Bunun için gereğini yapacağız” diye konuştu.