GÜNDEME BAKIŞ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediyesi’nin Örnekköy’de yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabının temel atma törenine katıldı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ev sahibi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, ilçe ve belediye başkanları ve partililer katıldı.

SLOGANLAR ÇIKTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktığında töreni izleyen partili gençler, “Güzel günler göreceğiz” şarkısını söyledi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “

Gençler emin olun! Motorları maviliklere süreceğiz. Kaptanı da siz olacaksınız. Önümüzde seçimler olacak. 6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini gençler belirleyecek. Barışı, huzuru gençler getirecek. Umudumuz gençlerdir. Gençler her ortamda başımızın tacıdır” dedi.

BUHRANDAN ÇIKARMA GÖREVİ CHP’DE, BİZDE!

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Biliyorsunuz Türkiye’nin pek çok sorunu var. İşçinin, emeklinin, esnafın sorunu var. Türkiye sorunlar yumağı halinde. Bu buhrandan çıkarma görevi CHP’nindir. Bizimdir. Geleceğini hepimizin kutlu olacağı şekilde şekillendirecek parti CHP’dir. Bundan emin olmanızı istiyorum. Kimseyi dışlamıyoruz, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmiyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Herkesin sorununa talibiz ve çözeceğiz. Herkesin yüzü gülmeli. Herke akşam evine huzur içinde dönmeli. Herkesin işi aşalı olmalı. Belediye başkanlarımız yerel seçimlerde Martın sonu bahar olacak demiştik. Martın sonunu bahar yaptık”

İKİNCİ BÜYÜK ADIMIMIZ VAR

“İkinci büyük adımımız var. Yerel yönetimlerin gösterdikleri performansla ikinci adımı atacağız. Dostlarımızla atacağız. Bu güzel ülkeye cumhuriyete, demokrasiyi, özgürlüğü, hakkı, hukuku ve adaleti getireceğiz.  Herkesin özgürce yaşamasını sağlayacağız. Birinci adamı belediyelerimiz atıyorlar. Bütün yerel yönetimlerimiz olağanüstü çalışıyorlar. Gerçekten her biri tarih yazıyorlar. Sakın CHP’li belediyelere oy vermeyin. Yardımlar kesilirler dediler. Şu gerçeği görüyoruz. Belediye başkanlarımızı bütün engellemelere rağmen tarih yazmaya devam ediyorlar. Gurur duyuyoruz onlarla”

RANTTAN O BÖLGEDEN OTURANLAR YARARLANIYOR

“Kentlerde yaşamanın zorluğu ve güzelliği var. Kentte yaşayan insan; kentin sosyal yaşamından yararlanmak ister. Doğayla barışık bir kent ister. Mahalle kültürünün kaybolmamasını ister. Orada anıları vardır. Yaşatmak ister. Kentsel dönüşüm yapılırken bütün güzelliklerin korunmasını ister. Belediye başkanlarımız bunları yaparken bu ilkelere dikkat ediyorlar. Rantı yüksek yerleri kentsel dönüşüm yapıyorsunuz orada yaşayanların yararlanması lazım. Bunu belediye başkanlarımız yapıyorlar. Kentte yaşamanın bütün olanaklarından arkadaşlarımız yararlanmış olacaklar. Burada birşey görmeyeceksiniz! Kentsel dönüşümden daire sahibi olacaklar başka yerlere sürüldüğünü görmeyecekler. Kentsel dönüşüm süreci içerisinde güveni sağlayan belediyeye göreceksiniz. Vatandaş ile müteahhit karşı karşıya gelmeyecek. Ana sorumlu belediye olacak. İnsanlar davul zurna ile evlerini yıkacaklar. Bu bir anlayıştır. Beton ormanları görmeyeceksiniz. Betona bakmayacaksınız. Ağaçları, kuşları göreceksiniz. Huzur içinde gezeceksiniz. Kültür merkezlerine gideceksiniz. Biz CHP’yiz insan için çalışıyoruz. İnsanları yaşam tarzları, İnançlarından dolayı ayrıştırmayız. İster batıda ister doğuda Türkiye’nin hangi coğrafyasında yaşıyorsa insanların başımızın üstünde yeri var. İnsanlara hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Hizmet sizin için…Yaşanabilir kentler oluşturan belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz”

SİZDEN DESTEK İSTİYORUM

“Kentler engelliler için yaşanabilir olmalı. Engelliler evlerine hapis edilmemeli. Bu konuda da belediye başkalarımız dikkat ediyor. Bizim dışımızda canlılar da var. Onların yaşamaya hakkı var. Onlara da saygı göstermeliyiz. 2023’te seçim olacak diyorlar. Erken olacak diyorlar. Ne zaman olursa olsun. Önümüze sandık geldiğinde tüm bu hizmetleri tüm vatandaşlara getirmek için sizlerden destek istiyorum. Her evde bereket her evde huzur olacak”

EKONOMİ PAKETİ ELEŞTİRİSİ

“Ekonomi paketeni açıkladılar. İşsizliği çözeceğiz diye bir cümle yok. Üniversiteyi bitirmiş mühendis olmuş biri beni halde yakaladı. İşsizim diyor. Hak ediyor mu bunu? Onun zor durumda olan tablo onun kusuru mu? Hayır! Niçin işsiz? Birileri 3-4 maaş alırken bu kişi neden işsiz? İşsiz olması herkesi üzüyor. Bize güvenin. Gerçekten güvenin. Biz değiştireceğiz. Türkiye’yi değiştireceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hiçbir kadın Pazar artıklarından evine yiyecek getirmeyecek? Herkesin asgari gelir güvencesi olacak. Biz sosyal demokratız”