Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de Göztepe ve Alsancak Stadlarını yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Karşıyaka’da yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadıyla ilgili flaş bir karar almıştı. Geçtiğimiz Temmuz ayında İzmir’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, taraflarla masaya oturmuş ve stadın yapılacağı alanın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceklerini duyurmuştu.

KARŞIYAKA STADI İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME! DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

PROJEYİ BÜYÜKŞEHİR YAPACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en az 250-300 milyon TL maliyetle yapacağı statla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Bakanlık; Büyükşehir’e taslak protokolü ve yapılacak projenin detaylarını geçtiğimiz hafta gönderdi.  

VE KARŞIYAKA'NIN STAT SORUNU TARİH OLUYOR... BÜYÜKŞEHİR YAPACAK! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇALIŞMA BAŞLADI

Gelen projeyle ilgili Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının hummalı bir çalışma başlattıkları öğrenildi. Çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.  

“KARŞIYAKA STADI İÇİN ÜSTÜME DÜŞENİ YAPACAĞIM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Büyükşehir Belediyesi detaylı teknik projeyi istedi Bakanlıktan, ihaleye çıkabilmek için o proje gerekiyor. O projenin geldiğini sizden öğrendim. Karşılıklı olumsuz bir bakış açısı kesinlikle yok, Bakanlık da Büyükşehir de uzlaşmış durumda. Biz de o süreçte üstümüze düşen ne varsa yapacağız, bunu o dönemde de söyledik. Ben de Karşıyaka Belediyesi adına bir şeyleri üstleneceğim ve bundan da onur duyacağım” diye konuştu.