GÜNDEME BAKIŞ – Karşıyaka’da yapılması planlanan ancak bir türlü adım atılmayan stat konusunda harekete geçildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın GÜNDEME BAKIŞ TV'de yaptığı, “Stadı yapmayacaklarsa biz yapalım” çağrısı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Eğer böyle bir talepleri varsa bakanlıkla görüşülmesi konusunda gerekli adımların atılması için gerekeni yaparız” demişti.

DAĞ RANDEVU AYARLADI, BAKAN’LA GÖRÜŞÜLDÜ
Bu açıklamaların ardından AK Partili Dağ, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan bir görüşme ayarladı. Stat zirvesine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükarcı da katıldı. Zirvede stat konusunda işbirilği yapılması ve somut adımların atılması kararlaştırıldı.

TUGAY GÜNDEME BAKIŞ’A ANLATTI
Zirvede konuşulanları Gündeme Bakış’a anlatan Başkan Tugay, “Bugün Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanıyla Karşıyaka Stadı konusu uzun uzun konuştuk. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın girişimiyle bu görüşme gerçekleşti. Stadın yapılmasıyla ilgili hukuki engel olmadığı konusunda fikir birliğine vardık.  Projenin gerçekleşmesi için finansal alt yapının oluşturulması gerekiyor. Bunu da Bakanlık, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri yürütebilir’ dedik. Bu konuda da uzlaştık. Bunu daha da olgunlaştıracağız.  Projeyi gözden geçireceğiz. Değişiklik önerileri olabilir. Revize ettikten sonra da harekete geçeceğiz. Bir iş bölümü yapacağız. Somut bir şekilde umut verici bir adım atıldı. Samimi bir hareket. Çözüm noktasına adım atıldığını rahatlıkla söyleyebilirim.  Burada iki amacımız var. Şehir içinde yapılacak stat için şehir yaşamını etkileyemeyecek bir proje olmalı. Bunu projeye de yansıtmak istiyorum. Ayrıca kulübe avantaj ve gelir sağlayacak bir proje olmalı. Bunun için bazı yeni fikirler olabilir. Eski projenin eksikleri var. Tunç Bey’i hemen aradım. Özet bilgi vardım. Olumlu yaklaştı. Öncesinden de tavrımız belliydi. Bir kurul oluşturacağız. Kurul çalışma yapacak. Onların çalışma üzerinden uzlaşı sağlamaya çalışacağız” dedi. 
Tugay, AK Partili Dağ’ın stat konusunda yapıcı davrandığını sözlerine ekledi.