GÜNDEME BAKIŞ – Enerji maliyetlerindeki artış su fiyatlarına da yansıyor…İZSU yükselen giderleri karşılayabilmek için suya bir zam daha yapma kararı aldı.

BUGÜN TOPLANACAK

İZSU Genel kurulu bugün saat 17.30’da olağanüstü toplanacak. Kurulda suya yapılacak zam masaya yatırılarak karara bağlanacak.

EN SON ZAM 1 OCAK’TA

İZSU en son zammı 1 Ocak 2022’de yapmıştı. Yeni tarifeye göre konutlarda kullanılan suyun birinci kademesine yüzde 18, ikinci kademesine yüzde 30 fiyat artışı uygulanmıştı.

KREDİ KULLANILACAK

Öte yandan İZSU yönetim kurulu; Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi Genel Revizyonu Yapılması İşi Projesi ve Çiğli Atıksu Arıtma IV. Faz 2 İkmal İnşaatı İşi Projesi”nde toplam 26.738.484,73 EURO (veya eşdeğeri TL) veya 30.425.443,00 USD (veya eşdeğeri TL) nakdi kredinin kullanılması için meclis üyelerinden yekti isteyecek.

TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) 800 milyon liraya ulaşan elektrik faturasına sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla tepki göstermişti. Soyer, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden İZSU binasının camına yapıştırılmış elektrik faturasını paylaştı. Soyer, paylaşımında, "Söyleyecek çok sözümüz var ama bu fotoğraf her şeyin özeti" ifadelerini kullanmıştı.