GÜNDEME BAKIŞ – 2017’de çıkan kanun hükmünde kararnameyle belediyelerde çalışan taşerondaki işçiler kadrolu oldu. Tüm belediyelerde olduğu gibi bu yıl içerisinde Bayraklı Belediyesi’ndeki işçilerle toplu iş sözleşmesi imzalandı. Detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak sözleşmeyle işçiler birçok hakka kavuştu, maaşlarında iyileşme oldu.

İŞTEN ÇIKARILACAKLARI İDDİASI KULAKTAN KULAĞA YAYILDI!

Ancak belediye şirketinde çalışan ve kanun hükmünde kararnameden sonra işe alınan 120 kişinin durumunun ne olacağı tartışma yarattı. Bu 120 kişinin işten çıkarılacağı iddiası kısa sürede kulaktan kulağa yayıldı. Bu durum çalışanlarda endişe yarattı, 

SANDAL’DAN AÇIKLAMA

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 120 kişiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını ancak işten çıkarmanın söz konusu olmadığını belirterek, “Biz kimseyi işten çıkarmıyoruz. İşini doğru dürüst yapan kimse işinden neden olsun? Bu 120 arkadaşımız bir önceki dönemde işe alınmış. KHK’lı değiller. Belediye şirketinde gözüküyorlar ama her biri farklı birimlere dağıtılmış. Şimdi buna bir düzenleme yapacağız. Herkesin kendi işini yapmasını istiyoruz. Bir grup şirkette kalacak bir grup ise belediyenin birimlerinde çalışacak. Yasal bir gruba dahil etmek istiyoruz ve bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Bu sorun önceki dönemde vardır. Çözmeye çalışıyoruz” dedi.