Halk TV'de yer alan habere göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in emniyetteki ifadesine ulaşıldı. Sorgusunda belediye içinde herhangi bir rüşvet olayına rastlamadığını belirten Çiçek, sosyal medyaya sızdırılan WhatsApp yazışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
İfadesinde söz konusu mesajların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Çiçek, şu ifadeleri kullandı:
"Ben sosyal medyaya yansıyan bu yazışmaları yapmadım. Bu yazışmalar tamamen kurmaca, yapay zekâ ile üretilmiş yazışmalardır. Bununla ilgili olarak avukatım, Cumhuriyet Savcılığına 12 Haziran 2026 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştur. Şikâyetçi oldum."
Geçtiğimiz salı günü düzenlenen operasyonla bazı belediye yetkilileriyle birlikte gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in emniyetteki işlemleri sürüyor.




