GÜNDEME BAKIŞ - Alsancak’ta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişinin ardın dan başlayan yargılama süreci devam ediyor. “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” sebebiyle açılan davanın dün 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 7’nci duruşmasında ara karar çıktı. 9 sanığın tutukluluk hallerine karar verilen yargılamada, 8’inci mahkeme 30 Eylül’de gerçekleşecek.

1 SANIĞIN SORUMLULUK DERECESİ AZALMASINA KANAAT GETİRİLDİ

Duruşmada bilirkişi raporuna yapılan sanık itirazları kapsamında ek bilirkişi raporu da hazırlandı. 40 sanığın yarılandığı davanın ek bilirkişi raporunda bazı değişikliklere gidilerek, sanıklarından bazılarının sorumluluk dereceleri azaltıldı.

Raporda, “Sanık C. D.’nin; yalnızca yönetimsel olarak işveren olduğu dikkate alınarak teknik yönden etki oranının 1 derece azaltılarak 3. derece teknik yönden etki oranına sahip olduğu kanaatine varılmıştır.

4 SANIĞIN DERECESİ DÜŞÜRÜLEREK KARAR MAHKEMEYE BIRAKILDI

Sanık A. K.’nin; 16.07.2025 tarihinde GDZ Enerji tarafından dosyaya sunulan evrak ile ilgili kanıtların sunulması ve Sayın Mahkemenizce kabul görmesi durumunda işbu kaza olayı ile ilgili teknik etki oranının 1 derece düşürülerek 2. derece teknik yönden etkisinin olduğu kanaatine varılacaktır. Ancak ilgili kanıtların sunulması ve Sayın Mahkemenizce kabul görmemesi durumunda kazanın meydana gelmesinde 24.03.2025 tarihli kök raporumuzda belirttiğimiz teknik etki oranına ilişkin kanaatimiz değişmeyecektir.

Sanık M. F. T., Sanık M. C., Sanık A. O. K. ve Sanık A. S.’nin; 16.07.2025 tarihinde GDZ Enerji tarafından dosyaya sunulan evrak ile ilgili kanıtların sunulması ve Sayın Mahkemenizce kabul görmesi durumunda Sanıkların işbu kaza olayı ile ilgili teknik etki oranının 1 derece düşürülerek 3. derece teknik yönden etkisinin olduğu kanaatine varılacaktır. Ancak ilgili kanıtların sunulması ve Sayın Mahkemenizce kabul görmemesi durumunda Sanıkların kazanın meydana gelmesinde 24.03.2025 tarihli kök raporumuzda belirttiğimiz teknik etki oranına ilişkin kanaatimiz değişmeyecektir.

Dosyada yer alan geri kalan Sanıklar için teknik yönden etki değerlendirmesinde değişiklik yapılmamıştır ve kök raporda yer alan kanaat ve değerlendirmeler geçerlidir.