GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Haber Türk TV'de gündemi değerlendirerek, projelerini anlattı. Tugay, "Ben Karşıyaka Belediye Başkanı olduğum andan itibaren kendimi yerel yönetim ortamında buldum. Bu şehrin 4 bir köşesinde yaşamış bir İzmirli olarak, doktor olarak hayatımı devam ettirirken siyasete katılma isteği duydum bir sorumlulukla. Karşıyaka Belediye Başkanlığı bir onurdu. 5 yıl boyunca 100'den fazla önemli proje yaptık" dedi.

CHP'li Tugay'dan AK Partili Dağ'a 'vaat' göndermesi... İzmirliler buna kanmaz! CHP'li Tugay'dan AK Partili Dağ'a 'vaat' göndermesi... İzmirliler buna kanmaz!

"KARŞIYAKA'DA YAPTIKLARIMIZI İZMİR'E YAYACAĞIZ"

Tugay şunları anlattı:

Biz bir proje geliştirmeden önce vatandaş katılım birimiyle 20 binden fazla vatandaşın kapısını çaldık. Bu ve kamuoyu araştırmalarıyla elde ettiğimiz verilerle vatandaşın taleplerini öğrendik ve ona göre hareket ettik. Yeni doğan çocuklarla ilgili Karşıyaka 95 isimli projeyi hayata geçirdik. Yeni doğan bebekleri arkadaşlarımız takip ederek annelerine eğitim verdi. Engelli dinlenme tesisi yaptık.  İlçe belediyesinin sorumluluğunda olan alanalar var, altyapı, ulaşım Büyükşehir'de. İlçede yaptıklarımızı, mikro model olarak yaptıklarımızı Büyükşehir'de üst ölçekte yapacağız. Spora yetenekli çocuklarımızı doğru branşlara yönlendirmek gibi, daha yeşil kent için ağaçsız toprakta ağaçlandırma yaptık, orman yaptık. 1 yılda 50 binden fazla hayvanı kısırlaştırdık. Bu ve benzeri örnekler çok başarılıydı, bunları bütün İzmir'e yayacağız.

"BÜYÜKŞEHİRLER İÇİNDE EN UYGUN FİYATLI SUYU İZMİRLİLER KULLANACAK"

En temel sorun olarak İzmir'de su baskınları var. Suyu direne eden terfi istasyonlarıyla bunu engelleyeceğiz. Ulaşım ve trafik alanında akıllı trafik sistemi, kavşak düzenlemeleri, yol genişletmeleri çalışmalarımız olacak. 90 dakika uygulaması, öğrencilerin daha uygun fiyatla toplu ulaşımı kullanmasına ilişkin projeleri hayata geçireceğiz. İçme suyu fiyatını düşüreceğiz ve 2 sene içinde İzmirliler Büyükşehirler içinde en uygun fiyatlı suyu kullanacak. Bazı projelerimiz var, bunu ona dayanarak söylüyorum. Su fiyatları makul rakamlara gelecek.

"ÇÖP DEPOLAMA ALANINA İHTİYACIMIZ KALMAYACAK"

Projelerimizi çok yakında yapacağımız lansmanla duyuracağız. Çöpü ayrıştırma, yakarak bertaraf etme gibi bir düşüncem var. Depolama alanlarından kurtulacağız ve çöpten elektrik elde edeceğiz. Organik atıkları komposto dönüştüreceğiz. Bunlar dünyada örnek alınacak çalışmalar olacak.

"KÖRFEZDE YÜZEBİLECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Körfezin temizlenmesi alanında İzBB'nin bu yönde çalışmaları var ve başarılı sonuçları var. Son zamanlarda düzelme var. İzmir'in kanal master planı var. Arıtma tesisi kapasitesinin büyütme projesini hızlandırarak, dereleri rehabilite ederek koku sorununun  kısa zamanda çözeceğimize, yüzebileceğimize inanıyorum. Sirkülasyon kanalı da kısa sürede yapacağımız işlerden biri.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE REVİZYON KARARLARI"

Kentsel dönüşüm alanında yapılmakta olan bazı çalışmalar var mikro bölgeleme, bina envanteri çalışılmalarını tamlayacağız. Kentsel dönüşümü kolaylaştıracak revizyon kararları alacağız. Yeni konut alanları gerekiyor, rezerv alanlarda toplu konut  yamayı düşünüyoruz.

"BİRLİK SAĞLANACAK"

Demokrasinin doğal gereğidir yarış, bu partiler arasında ve parti içinde de olur. Biz bu süreçleri şeffaf yaşıyoruz. Ben yıllardır CHP üyesi olan bir partili olarak adaylaşma süreçlerinden bazı tartışmalar tabi ki olacaktır ama seçime giderken CHP'liler her zaman bir olmayı, başarıyı hedefleyerek birlikte çalışır. Bu birliğin sağlanacağından şüphem yok.

"İZMİR'İ DÜNYANIN İNCİSİ YAPACAĞIZ"

Hayatının tamamını İzmir'de geçirmiş, anıları İzmir'de olan ve siyasi yaşamının tamamı İzmir'de olan bir İzmirli olarak İzmir'e dair çok büyük hayallerim var. İzmir'in kent olarak, kent kültürüyle yaşam şekliyle özel bir şehir olduğunu düşünüyorum. Korumak çok önemli. İzmir'i Türkiye'nin ve dünyanın gözde kentlerinden biri yapmayı istiyoruz. Cenevre gibi uluslararası bir merkez... Dünya için de bir ticaret merkezi olabilir. Londra gibi ekonomisi güçlü bir şehir olabilir. Bunların sentezi olacak İzmir. Bu hayalle İzmir'i dünyanın incisi yapmak yolunda çalışacağız.

"HEYECANDAN UYUYAMACAĞIZ"

Sayın Özgür Özel yarın İzmir adaylarını tanıtacak. Bu gece heyecandan uyuyamayacağız, bizim için çok büyük bir onur. Ben geniş bir ekiple, akıl ve bilimle, dersimi iyi çalışarak hazırladım. Bu ekiple herkesin gurur duyacağına inanıyorum.

Tugay hayatının tamamına yakınını İzmir'de geçirdiğini dile getirerek, "Çocukken işportacılık yaptım" dedi.