GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de 39. Olağan kurultayda öncesi hareketlilik yaşanıyor. Yarın (cuma) başlayıp Pazar günü tamamlanacak kurultayda Parti Meclis üyeleri çarşaf listeyle belirlenecek.
PM’YE KİMLER GİRECEK
Özel, liste yapmak için kendisini dış dünyaya kapatırken PM’de değişim beklentisi ağırlık kazandı. İzmir’in kurultay delegeleri bugün itibariyle Anka’ya gitti ve süreci izlemeye başladı.

SON KULİSLERLER…
Gündeme Bakış’ın ulaştığı kurultay delegeleri, belediye başkanları ve il yöneticileri İzmir özelindeki kulisleri paylaştı. İzmir’den Özel’in listesine DEVA Partisi’nden istifa edip CHP’ye geçen Seda Kaya Ösen ile Demokrat Parti’den istifa edip yakasına altı oklu rozeti takan Salih Uzun’un gireceği yönünde bir beklenti oluşmuş durumda. Kimi partililer eski İYİ Partili Ümit Özlale’nin de şansının olduğunu dile getiriyor.

DENGE KURAR
Partililer, “Genel başkan dışarıdan gelen isimleri listesine alırsa İzmir özelinde bir denge kurar. Örgütten isimleri de alır” yorumunda bulunuyor.

ARSLAN İDDİASI
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün İzmir Milletvekili Ednan Arslan ismini genel başkana ilettiği iddiası var…CHP liderinin Arslan’ın PM için hazırlanacak anahtar listesine alıp almayacağı merak konusu…

YÜCEL DEVAM EDECEK Mİ?
Partililerinin merak ettiği diğer bir konu ise CHP İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in görevine devam etmeyeceği…CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın ise göl kabinede yer alıp Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisinde yer alması bekleniyor.

ASLANOĞLU VARIM DEDİ
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, PM'ye aday olduğunu açıkladı. Aslanoğlu, bizzat farklı illerin il başkanları ile temas kurdu.

TUGAY: KULİS YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara’ya yarın (Cuma) günü gidecek. Genel başkan ve parti yöneticileri ile kurultaya yönelik görüşmediğini belirten Başkan Tugay, “Kurultay delegeleri ile yaptığımız toplantıda İzmir’in fazla sayıda, nitelikli bir şekilde PM’de temsil edilmesini istediğimi ifade ettim. Genel başkana önereceğim hiçbir isim olmayacak. Genel başkanımızın uyumlu çalışacağı isimleri tercih etmesini isterim. Genel başkan karar versin ve bize ona destek olalım. Şu olsun, bu olmasın diye bir tercihim yok. Şehrimizin görüşlerini il başkanımız zaten iletecektir. Kulis yapmayı doğru bulmadığımı daha önce ifade ettim. Onun için Ankara’ya gitmedim, kimseyle görüşmedim. Partimiz zor bir süreçten geçiyor. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Genel başkanımız çalışacağı isimleri kendisinin belirlemesi gerekiyor. Görüşümü sorarsa kendisine iletirim” dedi.
Öte yandan İzmir delegeleri bu akşam ya da yarın yemekte bir araya gelecekler.





