GÜNDEME BAKIŞ-DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 1 No’lu Şube, iki gün önce yaptığı açıklamada Eylül ve Ekim aylarına ait fazla mesai ücretlerinin hesaplara yatırılacağını bildirmiş; büro çalışanlarının fazla mesai ödemelerinin ise daha sonra gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Aynı açıklamada, ikramiye ve geriye dönük alacaklara ilişkin tarihin henüz netleşmediği ifade edilmişti.
Bugün sendika tarafından yapılan yeni duyuruda, işverenin hak ediş kapsamında yer alan bazı yan ödemeleri yatırmayacağı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada; yemek yardımı, sorumluluk zammı, iş riski ve koku primi gibi kalemlerin ödemeye dahil edilmeyeceği ifade edildi.
1 ve 3 No’lu Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube, Eylül ve Ekim aylarına ait fazla mesai ücretleri konusunda açıklama yaptı. Açıklamada, Eylül ve Ekim aylarına ait fazla mesai ücretlerinin bu gece hesaplara yatırılacağı bildirilirken, büro çalışanlarının ödemelerinin daha sonra yapılacağı belirtilmişti..
Değerli mücadele arkadaşlarımız;
Bugün işveren tarafından hakedişimiz olan maaşlarımızın(yemek yardımı,sorumluluk zammı,iş riski ,koku primi) gibi yan ödemelerimizin yatırılmayacağı bilgisi gelmiştir.
Yarın şube yönetim kurullarımızla bir araya gelerek, durum hakkında değerlendirme yapıp bilgilendirme yapılacaktır.
1 ve 3 Nolu Şube Yön.Kur.