İzmir’de toplu ulaşım hizmetinden ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlar; araçlara, kimliklerini ya da ilgili bakanlıkça verilen tanıtım kartlarını göstererek biniyor. Ancak, İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan “Koronavirüs Salgını Ek Tedbirleri” başlıklı genelge uyarınca, şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan elektronik kartlara HES kodu tanımlaması yapılması zorunlu hale getirildi.
Hamiline ve kişiselleştirilmiş (fotoğraflı) İzmirim Kartların, HES kodlarıyla eşleştirilmesi işlemini 30 Ekim’de başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi; engellilerin ve 65 yaş üstü vatandaşların da fotoğraflı İzmirim Kart almaları ve HES kodlarını eşleştirmeleri için çalışma başlattı.
SAĞLIK İÇİN İNTERNETTEN BAŞVURU
Bu gruplardaki vatandaşlar, pandemi sürecinde kart merkezlerinde yığılma olmaması adına, ilk başvurularını, https://www.izmirimkart.com.tr adresinden yapabilir. Hazırlanacak kişiselleştirilmiş İzmirim Kartlar, Konak’taki başvuru merkezlerinin yanı sıra Bostanlı İskele ve Fahrettin Altay aktarma merkezlerindeki kart ünitelerinden de ‘ücretsiz’ olarak verilecek. Tüm kart birimleri, gelecek iki hafta boyunca cumartesi ve pazar günleri de çalışacak.
Büyükşehir'den 65 yaş üstü ve engellilere ücretsiz İzmirim Kart
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşımda kullanılan elektronik kartların HES kodlarıyla eşleştirilmesi zorunluluğu nedeniyle, 65 yaş üstündekilerle, engelli bireylere kolaylık sağlayacak. İzmirim Kart web sitesinden yapılacak ilk başvurular sonrası hazırlanacak kişiselleştirilmiş ulaşım kartları, dağıtım noktalarından ücretsiz olarak verilecek.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de 3 ilçede sular akmayacak: İşte mahalle mahalle su kesintileri!
Şeyma Subaşı hakkında yakalama kararı!
18 Aralık Perşembe İzmir'in o ilçeleri karanlığa gömülecek!
İzmir'de ulaşıma 445 milyonluk yatırım: 30 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek!
Kurak geçen günlerin ardından İzmir’e yağış geliyor!
İZSU’dan ‘karalama kampanyasına’ tepki: İzmir'in içme suyunda hiçbir sorun yok!
Acil serviste yatan hastadan 120 bin TL para istediler: Hastane parayı faiziyle iade edecek
Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı





