Hale YILDIRIM / GÜNDEME BAKIŞ - Yeni Parti İzmir’de ön seçimi öncesi mevcut il başkanı Çağatay Güç ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından 28 ilçe başkanı imzasıyla bir deklarasyon yayımlandı, deklarasyonda ilçe başkanlarının Çağatay Güç’e desteği belirtilerek, il başkan adayı Aziz Kocaoğlu’na yönelik eleştiriler ifadelere yer verildi.

Bugün adaylar Aziz Kocaoğlu ve Çağatay Güç yarın yapılacak ön seçim öncesi üyelere seslendi. Kocaoğlu burada, “28 ilçe başkanı ve il yöneticisi bir bildiri yazılar, bu bildiride şahsıma hakarete varan ifadeler var. Bu ifadeleri yazan ilçe başkanlarına kırgınım. Eğer isterseniz daha kötülerini yazabilirsiniz” dedi.

Serkan kalmaz başta olmak üzere ilçe başkanları salonu terk etmek istedi, Divan Başkanlığı görevini üstlenen Yeni Parti Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ilçe başkanlarına oturun yerinize talimatı vererek ilçe başkanlarını salonda tuttu.


AYTEKİN İLÇE BAŞKANLARIYLA BULUŞTU


Aday konuşmaları bittikten sonra Aytekin başkanlığında ilçe başkanları toplantısı yapıldı. Edinilen bilgiye göre; Aytekin’in toplantıda ‘Deklarasyon’ uyarısında bulunarak, ilçe başkanlarına ‘Bu bildiri kimin fikriydi, bu bildiri hoş olmamış, doğru olmamış, ben de il başkan adayı olsam ben de il yönetimi ve ilçe başkanlarının tarafsız olmasını isterim. Aziz Bey bu konuda haklı’” dediği öğrenildi.

DURGUN: “BİZ DE AZİZ BEY’E KIRGINIZ!”


Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun’un ise, “Aziz bey bizi tehdit eder gibi konuştu, biz de kırgınız” dediği iddia edildi.

YILMAZ: “BİLDİRİ DOĞRU DEĞİLDİ”


Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’ın, “Bu bildiri bence de doğru olmadı. İlçe başkanları toplantısında bunu imzalamamamız gerektiğini söyledim, beni bazı arkadaşlar hain ilan etti” dediği iletildi.


DEMİR: “BİZİ GÖREVDEN Mİ ALACAK!”


Bayraklı İlçe Başkanı Münir Demir’in, “Aziz bey ne yapacak bizi görevden mi alacak” diye sorduğu kaydedildi.

Güç’ten rakiplerine sert mesaj: Ben adam satmam, içimizdeki hainlerle uğraştık!
Güç’ten rakiplerine sert mesaj: Ben adam satmam, içimizdeki hainlerle uğraştık!
İçeriği Görüntüle

GÜNGÖR: “BİLDİRİYİ DOĞRU BULMADIM”


Tire İlçe Başkanı Ersin Güngör’ün ise, “Bu bildiri doğru olmadı, bunu ben de en başında söyledim” dedi.


“DAYATMA YAPILDI!”


Bazı ilçe başkanlarının da bildirinin hatalı olduğunu belirterek, “bugün örgütün tepkisi çekiyoruz, bize dayatma yaptınız’ diyerek tepkisini gösterdiği aktarıldı.