TÜGİAD Ege Şubesi’nde yapılan yönetim kurulu toplantısında ekonominin durumu, yüksek döviz kurunun seyri ve Merkez Bankası’nın faiz artırımı değerlendirildi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, önceliğin güven ortamının sağlanmasında olduğunu vurguladı. Dünya ekonomisinin ve para piyasalarının bir ülkeyle ilgili en temel yaklaşımının ekonomik parametrelerden önce güven ortamına bakmak olduğunu söyleyen Yavaş, “Komşularla ilişkiler, ülkedeki demokratik düzey, hukukun üstünlüğü, dış ilişkilerde yapıcı tutum ve temel hak ve özgürlüklere saygı bu güven ortamını tesis eden ana unsurlar. İçinde bulunduğumuz ekonomik darboğazdan ve Türk Lirası’ndaki değer kaybından çıkışımız bu güven ortamını sağlamaktan geçer’ dedi.



TÜRKİYE'Yİ KONUMU ZORLUYOR
Suriye sorununun dış ilişkilerde Türkiye’nin konumunu zorladığını ifade eden Yavaş, “Suriye’de yaşanan sorunu ABD, Rusya ve İran ile çatışmadan çözüme kavuşturan, ABD ile yaşanan krizi sonlandıran, AB ile ilişkilerini tekrar rayına oturtan ve yapısal reformlara yönelen bir Türkiye’nin ekonomik darboğazdan çıkması çok daha hızlı olacaktır. Türkiye ekonomisi son derece güçlü bir yapıya sahip bir ekonomi, keza bankacılık sistemimiz de öyle. Eğer bu adımlar atılır, güven ortamı tesis edilirse dış yatırımların ülkeye gelmesi, yeni yatırım hamlelerinin başlaması son derece kolay. Umuyoruz ve beklentimiz odur ki bu güven ortamını hükümetimiz hızla tesis edecektir” diye konuştu.

TÜGİAD HAKKINDA
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir. Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.