Gaziemir Belediye Başkanı Ha1il Arda’nın “hayalimdeki proje” dediği YABO, öğrencileri Avrupa eğitimi ile buluşturuyor. 20 Ağustos 2019 tarihinde çalışmalarına başlayan YABO, Gaziemirli ve İzmirli gençleri yurtdışındaki burs ve eğitim olanakları ile buluşturmaya hız kesmeden devam ediyor.
Lisans, yüksek lisans, doktora ve yabancı dil programlarında eğitim görmek isteyen, ancak maddi zorluklar sebebiyle bu hayalini gerçekleştiremeyen gençler, YABO ile hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. Hâlihazırda yurtdışında akademik programlara devam eden veya gelecek eğitim-öğretim döneminde akademik programların birinde öğrenim görecek gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan YABO, uzman kadrosunun deneyimleri ile gençlerin yurtdışında yaşayacakları her türlü problemde destek olmak için hazır bulunuyor.

5 AYDA 200 ÖĞRENCİ BAŞVURDU
Geçen 5 aylık sürede 200 öğrencinin başvuru yaptığı YABO’da, toplam 20 öğrenci için yurtdışı burs başvurusunda bulunuldu. Bu öğrencilerden 5’i için yapılan burs başvuruları için son onay bekleniyor. Bu öğrencilerden üçü için sanat, biri için yüksek lisans için burs başvurusu yapılırken bir öğrenci için de yurtiçinde geçim bursu başvurusunda bulunuldu. Burs başvurularının kısa süre içinde olumlu sonuçlanması bekleniyor.
Randevu sistemi ile çalışan ve her danışan için özel bir araştırma yapan YABO’ya başvuran gençler, burs veya hibe programlarına uyumluluk sağlayamadıkları takdirde, okumak istedikleri bölüm doğrultusunda kendilerini geliştirmeleri için yönlendiriliyor ve bir sonraki dönem bursların koşullarına uygun bir hale gelmeleri için destekleniyor.

EĞİTİM İLE YÜKSELEN GAZİEMİR
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, amaçlarının eğitim ile yükselen bir Gaziemir olduğunu, bu kapsamda hayata geçirdikleri YABO projesinin gelişerek devam ettiğini söyledi. Projenin adının duyulmasıyla daha çok öğrencinin yurtdışındaki burs olanaklarından haberdar olduğunu dile getiren Arda, “Öğrencilerimiz gelişmiş ülkelerdeki karşılıksız burslardan tam olarak haberdar olamıyorlar. Burs ofisimizdeki uzman ekibimiz, karşılıksız bursları öğrencilerle eşleştirmek için yoğun çalışma yürütüyor. Başvuran öğrencilerden gerekli şartları taşıyanları, hayallerini kurdukları üniversiteler ile buluşturuyor” dedi.
Gaziemir Belediyesi Dış İlişkiler Birimi bünyesinde faaliyet gösteren YABO hakkında daha fazla bilgi almak için; +90 232 999 0251 – 5524 dâhili numaralı telefonu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.