Yüksek Lisans ve 4. Sınıfta lisans eğitimi alan 40 öğrencinin 8 ayrı grupta yaptığı çalışmaların sunumu yapıldı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarılıoğlu, İEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Bulgun, Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ceylan Öner ve Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Duygu Aksoy’un katıldığı toplantıda Cumhuriyet Meydanı çevresi, Bülent Baratalı Bulvarı, Tarihi Malgaca Çarşısı ve çevresi ile Urla merkezi dışındaki bazı bölgelerdeki projeler tartışıldı.

İEÜ öğrencilerinin çalışmalarında özellikle özensiz tabela kullanımları, cephelerdeki kötü kullanımlar başta olmak üzere estetik olmayan görüntülerin nasıl düzeltilebileceği örnekleri ile projelendirildi. Öğrenciler Haziran ayında üniversitelerinde çalışmalarını sunacaklar.

KENTİN DEĞERİNE KATKI

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İEÜ öğrencilerine ve çalışmaya katkıda bulunan hocalara teşekkür etti. Urla’da önümüzdeki aylarda Tekel Binası olarak anılan Tarihi Arditi Köşkü ile Sabun Müzesi yapılacak Tarihi Hersekzade Hamamı’nın ziyaretçilere açılacağını belirten Uyar, “Bu çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre sokak ve caddelerimizde sağlıklaştırma çalışmalarını yapacağız. Estetik anlamda Urla’ya daha büyük değer katacak bu çalışmalar aynı zamanda yapıların değerini de artıracak” dedi.