GÜNDEME BAKIŞ – Urla Egemen Haberin haberine göre; Urla Belediye Meclisi’nin 5 Ekim’de gerçekleşen toplantısında 353 numara ile kayıtlara geçen kararda, “İlçemiz Hacıisa Mahallesi, 1297 Ada, 45 Parsel numaralı mülkiyeti belediyemize ait 1.935 m2 yüzölçümlü, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda kısmen yeşil alan kısmen de resmi kurum alanı olarak planlı olan taşınmazın, 1.100 metrekarelik kısmının Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan vadesi geçmiş borçlarımıza karşılık takas edilmesine, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesine göre, İmar Komisyonu, Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Ortak Raporu doğrultusunda, işaret oylamayla, oy birliği ile karar verildi’ ifadeleri yer aldı.

OYBİRLİĞİ İLE KARAR ALINDI!
Karar tutanağında, Başkan Sibel Uyar, Üyeler Fatma Gürsoy, Yılmaz Karakoyunlu, Öğün Ünal, Oben Sezer, Çağlagül Özçelik Tunç, Mehmet Bilgin, Okan Topal, Selçuk Balkan, Latif Özbey, Ertan Certel, Muammer Gaşgil, Ali Haydar Yıldırım, Bülent Onat, Hüseyin Demir, Eşref Kalkan, Faruk Tuna, Mehmet Duman, Raşit Dur, Hasan Serdar Şener, Okan İrge, Zeki Aldı, Günseli Çelik ve Remzi Taktakoğlu’nun birleşime katıldıkları vurgulandı.

DAVA AÇILACAK MI?
Belediyenin, borçları nedeniyle arsayı SGK’ya vermesini eleştiren Urlalılar ise arsanın planlarda ‘Çocuk Oyun Alanı ve Yeşil Alan’ olarak işaretlendiğini ve amaç dışında bir işlemde kullanılamayacağı iddiasında bulundu. Bazı vatandaşların konuyla ilgili olarak dava açacakları ve satışı iptal ettirme yönünde girişimde bulunacakları öğrenildi. (www.urlaegemenhaber.com)