Torbalı Belediyesi 7 Eylül Kurtuluş Şenlikleri kapsamında etkinliklerini sürdürüyor. Kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin bu kapsamda zirve yaptığı ilçede dün yine bir dizi etkinlik gerçekleşti. İlk olarak Koruluk Basketbol Sahası’nda basketbol turnuvası düzenlenirken, akşam saatlerinde açık havada Yeşilçam film gösterisi ve Hip Hop konseri düzenlendi. Saat 16.00’da başlayan basketbol turnuvası nefes kesti. 61 takım, 300’ü aşkın sporcunun çeşitli yaş gruplarında katıldığı basketbol turnuvası izleyicilere de keyifli anlar yaşattı. Saat 16.00’dan gece 23.00 saatlerine kadar süren turnuvada finallere kalan takımlar bugün saat 16.00’da düzenlenecek olan final maçları ile kupa ve ödüllerinin sahipleri belli olacak. Özellikle büyük yaş gruplarındaki müsabakalar profesyonel maçları aratmazken, tek potada oynanan maçlar büyük ilgi gördü.


ZÜĞÜRT AĞA İZLENDİ
Torbalı Belediyesi saat 20.30’da ise açık hava sinema gösterisine imza attı. Nostalji tadında filmin gösterileceği alanı süsleyen belediye, izleyicilere ücretsiz ‘Huzur Gazozu’ ve patlamış mısır dağıttı. 7’den70’e yüzlerce kişinin katıldığı sinemada Şener Şen’in başrolde oynadığı Züğürt Ağa isimli filmi gösterildi. Vatandaştan olumlu geri dönüşlerin alındığı sinema gösterimi katılımcılardan tam not aldı. Bir ağanın kuraklık nedeniyle köyünü satması ve sonrasında taşındığı büyükşehirde gittikçe yoksullaşmasının anlatıldığı filmde bir kez daha kah duygulanarak kah tebessüm ederek izleyen Torbalılılar keyifli bir gece geçirmiş oldu. Eski zamanlardaki sinemaları özlediklerini ifade eden vatandaşlar bu kapsamda düzenlenen etkinlikler için Torbalı Belediyesi’ne teşekkür edip, benzer etkinliklerin devamını istediklerini belirttiler. 


EDİP AKBAYRAM KONSER VERECEK
Belediye saat 21.00’da da gençler için Hip Hop konserine imza attı. Bu alanda ülkenin en iyi müzisyenlerinden olan Arem ve DJ Deff, Koruluk’ta çok sayıda kişinin katıldığı bir konsere imza attı. Rap ve Hip Hop dallarında sevilen şarkıları seslendiren Arem, gençlere unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinliklerin hız kesmeden devam ettiğini ve yarın yapılacak olan Edip Akbayram konseri ile sona ereceğini ifade eden Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, “Her kesimi, her yaştaki Torbalılı vatandaşı mutlu edecek, onlara hitap eden etkinlikler, gösteriler ve konserler düzenledik. Bu kapsamda bugün akşam 17.00’a kadar çocuk şenliğimiz var. Saat 16.00’da basketbol turnuvamızın finali olacak. Akşam saatlerinde ise Toprak Kardeşler konseri gerçekleşecek. Yarın sabah ise bisiklet yarışması ile devam edecek programımız akşam saatlerinde Türk müziğinin efsane ismi Edip Akbayram ve kızı Türkü Akbayram ile sona erecek” ifadelerini kullandı.