Beş yılda nüfusu 50 bin dolayında artan, İzmir’in en hızlı gelişen ilçeleri arasında yer alan Torbalı’da Belediye’nin başlattığı, parke taşı döşeme ve asfaltıma çalışmaları Çaybaşı Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’nde yoğunlaştı.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin son beş yılda çok hızlı biçimde geliştiğini, farklı mahalle ve bulvarlara 300 bin metrekare kilit taşı döşediklerini belirterek şunları söyledi “İZBAN ulaşımının ilçemize gelmesiyle Torbalı’da yeni bir dönem başladı. Çok hızlı ancak kontrol edilebilir bir büyüme yaşıyoruz. Yeni mahalleler, bulvarlar kuruluyor. İlçenin potansiyelini harekete geçirdik.  175 bin ton asfalt döktük.  Bir planlama doğrultusunda mahalle mahalle ilerliyoruz. Özellikle altyapı sorununu kısmen çözmüş olan semtler önceliğimiz oluyor.  Sadece parke taşı, asfalt, yaya kaldırım çevre düzenlemesi değil, parklarını, sosyal yaşam alanlarını hepsini topyekûn tamamlayıp çıkıyoruz. Maşallah çok iyi bir ekibimiz var. Torbalı’nın her mahallesine ayrı bir değer ayrı bir güzellik katıyoruz.” şeklinde konuştu.


MAHALLE SAKİNLERİ ÇOK MEMNUN
Torbalı Belediyesi’nin Çaybaşı Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’nde yaptığı yatırımlar mahalle sakinleri tarafından da takdirle karşılanıyor.Yaklaşık 1000 kişinin ikamet ettiği mahallede bugüne kadar çocuk parkı, futbol sahası, açık düğün salonu inşa eden Torbalı Belediyesi bozuk yollara da el attı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü mahalleye kilit taşı döşemek için çalışmalara başladı. 15 bin metre kare kilit taşı döşenecek olan mahalle farklı bir görünüme kavuşacak. İlçe genelinde asfalt ve kilit taşı seferberliği başlatan ekipler, vatandaşların rahat etmesi için elinden geleni yapıyor. Mustafa Kemal Paşa sakinleri, mahallerinin tarihinde böyle hizmet almadığını ifade ederek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.