Beş yıllık görev süresi boyunca eğitime 60 bin metre kare arsa bağışlayıp, ilçeye 30’a yakın okul kazandırılmasını sağlayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, eğitime destek olmaya devam ediyor. Okulların her türlü ihtiyacının karşılanmasını sağlayan Başkan Görmez, gelen talepleri geri çevirmiyor. 

Torbalı Belediyesi ilçenin en köklü  eğitim kurumları arasında yer alan 1927 yılında inşa edilmiş Kazımpaşa İlkokulu’nun bahçesine kilit taşı döşeyip, okul bahçesini renklendirdi. Çocukların daha güvenli bir ortamda oynamaları ve aşırı yağışlarda bahçesinin su basmasını engellemek amacıyla okul yönetiminin talebi üzerine okul bahçesi tadilata alındı. Bahçede yapılan zemin düzenlemesinin ardından 3000 metre kare kilit taşı döşendi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma ile okulun görüntüsünü değiştirdi. Sosyal  alanları onardı.

OKULLARA DESTEĞİMİZ TAM GAZ DEVAM EDECEK

Beş yıl önceki seçim beyannamelerinde   ‘en büyük önceliğimiz eğitim ve sağlık’  dediklerin hatırlatan 
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,"Torbalı’da hayata geçirdiğimiz 300 projenin tamımı vatandaşımız yaşam ve eğitim kalitesiyle ilgili. Yollar, meydanlar, hastaneler, altgeçitler, sosyal eğitim merkezleri, sosyal market, evde bakım birimi, bulvarlar bütün projeler, yatırımlar çocuklarımızın mutluluğu için. Ama bunlardan en önemlisi bence ilçemize kazandırılan 30 yeni okul oldu. Biz arsa ürettik  Milli Eğitim Bakanlığı okul yaptı. Torbalı’mızda ilköğretime devam eden 40 bin dolayında öğrencimiz var. Önümüzdeki  dönem bu sayı daha da artacak. İlçe nüfusumuz da beş yıla 40 binin üzerinde arttı. Eğitime, sağlığa, kentleşmeye, altyapıya, ulaşıma bu anlamda çok yatırım yapmak zorundayız. İlçemizin tarihi simgelerinden olan Kazımpaşa İlkokulu’nda da kötü durumda olan bahçeyi daha modern bir görünüme kavuşturduk. 3000 metre kare kilit taşı döşenen okulumuz çok güzel bir görünüme kavuştu" diye konuştu.