Birinci etap çalışmaları kapsamında dere ıslahı, zemin döşemesi, yapay ada ve ağaçlandırma yapılan Fetrek Çayı’nda şimdi de iki adet köprünün temeli atıldı. Başkan Görmez’in kepçeye binip bizzat temelini attığı çalışma kapsamında yapay ada ile ana kara arasında iki adet kemerli köprü inşa edilecek. Torbalı’nın en uzun soluklu ve en köklü projesi olan 22 km. uzunluğundaki  Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesi çalışmaları aralıksız sürüyor. Proje kapsamında oluşturulan 18 bin metrekarelik yapay adaya geçişi sağlayacak iki köprünün temeli atıldı.

İkinci etap çalışmalar kapsamında Fetrek Çayı üzerine rekreasyon alanı inşa edilecek. Geçtiğimiz günlerde ağaçlandırılan yapay adayı ana karaya bağlamak için harekete geçen ekipler, iki adet köprü için ilk kazmayı vurdu. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in bizzat kepçeye çıkarak temelini attığı köprüler için bir de kurban kesildi. Başkan Görmez, burada yaptığı konuşmada “İnşallah önümüzdeki yaz aylarında hep beraber burada piknik yaparız” dedi.

FETREK’E DOKUNMAK CESARET İSTERDİ
Fetrek’in bugüne kadar gerekli önemi görmediğini belirten Başkan Görmez  “Fetrek Çayı, Torbalı için son derece stratejik bir bölge olmasına rağmen hep ihmal edildi. Bugüne kadar kimse burada bir düzenleme yapma cesareti gösteremedi. Toplamda 22 kilometre uzunluğa sahip olan Fetrek Çayı’nın Torbalı’dan geçen bölümü inşaat molozları ve sanayi atıkları ile kendi kaderine terk edilmişti. Göreve geldikten sonra gerekli hazırlıklarımızı yapıp, durumu Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’na ilettik. Sağ olsun bakanımızın desteği, özverili ve fedakar çabası ile Fetrek’i bugünlere kadar getirdik. İlk etap çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. İkinci etap çalışmalarımız devam ederken Fetrek üzerine bir rekreasyon alanı inşa etmek için kollarımızı sıvadık. Buraya inşa edeceğimiz iki adet kemerli köprü ile yapay adamızı karaya bağlayacağız. İnşallah önümüzdeki yaz aylarında Torbalılı hemşerilerimiz buraya gelip aileleri ile birlikte  hep beraber piknik yapabilecekler. Burada toplam 300 bin metrekareye yakın yeşil alanı Torbalı’ya kazandıracağız. ” dedi.

BİR ZAMANLAR ÇÖPTÜ, ŞİMDİ MESİRE ALANI OLDU 
Fetrek cıvarında 3 yıldır çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Başkan Görmez, “Fetrek’in önceki halini hatırlayanlar bilir, çöplük ve mezbelelikti. Yaklaşık 3 yıldır DSİ ekiplerimizin geceli gündüzlü çalışması ile şimdi piknik alanı oluyor. Bu vesile ile ben de şahsım ve ilçem adına başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu olmak üzere DSİ yetkililerimize çok teşekkür ediyorum. Şu an projemizin ikinci etap çalışması yapılıyor, inşallah üçüncü ve dördüncü etap çalışmalarımızı da yine aynı şekilde sürdürüp Torbalı’nın yanı başında cennetten bir köşe inşa edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Başkan Görmez yaptığı açıklamanın ardından kepçeye binerek inşa edilen çifte köprülerin temelini attı.