Torbalı Belediyesi 2,5 yılda belediye borçlarını eritti. Önceki dönemden büyük bir kısmı faizli kredilerden oluşan 170 milyon liralık borçla karşılaşan Torbalı Belediyesi bu borcu 68 milyon liraya kadar düşürdü. 2,5 yıl gibi kısa bir sürede 100 milyon liranın üzerinde borç ödeyen Torbalı Belediyesi, artık yatırımlar için de elini güçlendirdi. Kasasında ödenen borçlara rağmen 44 milyon lira da para bulunan Torbalı Belediyesi’nin kalan borçlarının büyük bir kısmı önceki dönemde çekilen kredilerin faizleri. Torbalı Belediyesi’nin İller Bankası’na olan anapara kredi borcu 30 milyon olurken, faiz borcu ise tam 24 milyon lira. 7 milyon liralık da Maliye Bakanlığı’na yapılandırma borcu bulunan Torbalı Belediyesi’nin piyasaya borcu ise sadece 2,5 milyon lira.

BAŞKAN TEKİN: KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLERİN STARTINI VERİYORUZ
2019 yılında merhum Başkan İsmail Uygur ile göreve başladıklarında çok ciddi borç yükü ile karşılaştıklarını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “2019 yılında 170 milyon liralık bir borç ile karşılaştık. Hem hizmet üreteceksiniz hem de borç ödeyeceksiniz dediler. Pandemi şartlarında çok ciddi rakamlar ödedik. Geldiğimiz noktada belediyenin 68 milyon lira gibi bir borcu kaldı. Belediyenin kasasında da 44 milyon lira para var. Şeffaf belediyecilik adına bunu vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Bundan sonraki süreçte projelerimize daha da yoğunluk vereceğiz. Kısa sürede köklü değişikliklerin startı verilecek” ifadelerini kullandı

TEKİN: “TORBALI HALKINDAN BİRAZ DAHA SABRETMELERİNİ İSTİYORUM”
Torbalı’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt yapı çalışmaları sonucunda bozulan yolları vatandaş gibi kendilerinin de sonuna kadar hissettiğini ifade eden Başkan Tekin, “Şehir içerisindeki bozuk yolları vatandaş gibi biz de hissediyoruz ve yaşıyoruz. Torbalı’nın 50 yıllık alt yapı çalışmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıyoruz.
Bu nedenle Torbalı halkından biraz daha sabretmelerini istiyorum. Ana arterlerde asfalt çalışmaları bitmek üzere. Hava şartları el verdiği sürece çalışmalarımız gece gündüz aralıksız devam edecek. Gediz Elektrik ilçe genelinde kabloları yer altına alıyor. Doğalgaz ve internet alt yapı çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar sonunda ilçede alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le de görüştük. Çalışmalar çok daha hızlanacak. Kendisine de verdiği destekler için çok teşekkür ederim. Torbalımız için güzel günler çok yakın” ifadelerini kullandı.