Tarihi Kentler Birliği Meclisi’nin 2020 yılı olağan ikinci toplantısı İstanbul’da yapıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarihi Kentler Birliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile Türkiye’nin dört bir yanından belediye başkanlarının katıldığı meclis toplantısında 2019 yılı Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödülleri de verildi.  

Ödemiş’in iki projesine başarı ödülü 
Tarihi ve kültürel varlıkların korunmasına ve tanıtılmasına büyük önem veren ve bu alanda çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, “İzmir Oteli yanında bulunan tescilli yapıdaki rekonstrüksiyon uygulaması” ve “Emmioğlu Mahallesi’nde Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nin geliştirilmesi için müze yanındaki parseller için hazırlanan röleve, restorasyon projesi” ile başarı ödülüne layık görüldü. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e başarı ödülünü TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan takdim etti. 

Ödemiş’in tarihi dokusunu yarınlara taşımak ve turizme kazandırmak üzere çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Mehmet Eriş, “Kentimizdeki tarihi dokuya ve kültürel değerlere sahip çıkma ve koruma adına sürdürdüğümüz çalışmaların ödüle layık görülmesi bizlere daha da moral ve güç veriyor. İzmir Oteli yanındaki tescilli yapıda gerçekleştirdiğimiz rekonstrüksiyon uygulaması Sayın Mahmut Badem başkanımız döneminde başlangıcı yapılmış bir projeydi. Devamında da çalışmalar titizlikle tamamlandı. Kentimizin tarih ve kültür hazinesi ÖYKAM’ı genişletmek üzere hemen yanındaki parseller için hazırlanan röleve, restorasyon projesi de ödüle layık görüldü.  

Kentimizin tarihi dokusu için son derece önemli olan bu projelerin hazırlanmasında emeği geçenleri ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bizi bu değerli ödüle layık gören Tarihi Kentler Birliği’ne ve jüri üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

Tarihi Kentler Birliği’nin 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları, 21 Eylül 2020 tarihinde internet ortamında gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlendi. 39 belediye,  toplam 67 proje ile 2019 yılında yarışmaya başvurdu. Yarışma Jürisi değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 8 Süreklilik ve 13 Başarı Ödülü verildi.