Anadolu’da futbolun ilk oynandığı kent olan Bornova, Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yaptığı Bornova Stadı ile birlikte yıllar sonra profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapmaya başladı. Açılışı, 8 Ekim 2016 tarihinde yapılan stadın projesi, kentin ihtiyaçları doğrultusunda iki kere revize edildi. Seyirci kapasitesi Göztepe’nin Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte 2017-2018 futbol sezonu öncesi yapılan ek tribünler ile 9.705’e çıkarıldı. Altınordu, Avrupa Gençlik Ligi’ndeki maçlarını da UEFA vizesi alan Bornova Stadı’nda oynadı.

ALTINDAĞ’DA ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR
10 Mayıs 2016 tarihinde hizmete açılan Atatürk Spor Kompleksi 20 bin metrekare inşaat alanına sahip. Dört tribünlü, 2.500 seyirci kapasiteli Kompleks’te Bornovalı Efsane Basketbolcu Hüseyin Beşok’un adının verildiği 250 kişilik antreman salonu da bulunuyor. Uzay çatı sistemi ile dikkat çeken tesis, Kadınlar Türkiye Kupası Finalleri, Hentbol Euro Challenge Cup, Türkiye Gençler Basketbol Şampiyonası, UNİLİG Basketbol Finalleri, Yıldız Milli Basketbol Takımı Seçmeleri, NCAA Türkiye Seçmeleri gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı.

NALDÖKEN VE IŞIKKENT’E SEMT SAHASI
İzmir’in profesyonel liglerde mücadele eden takımlarına ev sahipliği yapan yatırımları kente kazandıran Bornova Belediyesi, geleceğin sporcularına yönelik tesisler de yaptı. Naldöken’e Bornova’nın ilk milli futbolcusu Bahri Altıntabak’ın, Işıkkent’e ise Bornovalı futbol adamı Ata Albayrak’ın isimlerinin verildiği semt sahaları ile eski köy yerleşimleri olan Eğridere ve Karaçam’a futbol sahaları yapıldı. Naldöken Bahri Altıntabak Futbol Sahası 15 Ağustos 2016, Ata Albayrak Işıkkent Sahası ise 6 Kasım 2017 tarihinde açıldı. Başta Yusuf Tırpancı olmak üzere amatör maçların oynandığı tüm sahalar ile kentin dört bir yanındaki parklar,  halı sahalar ve basketbol sahalarıyla zenginleşti.

AMATÖR KULÜPLERE VE ALT YAPILARA DESTEK
Bornova Belediyesi, İzmir’in en fazla Amatör Spor Kulübüne sahip ilçesi olarak, yasaların öngördüğü oranlarda her yıl nakdi yardımda bulunduğu kulüplere, malzeme ve ulaşım desteği de veriyor. 40’ı aşkın amatör kulübün faaliyet gösterdiği ilçede, Bornova Belediyesi’ne ait 6 semt sahası amatör maçlara ev sahipliği yapıyor. Bornova Kulüpler Birliği işbirliği ile özellikle alt yaş gruplarına yönelik özel turnuva ve organizasyonlar düzenleniyor. Göztepe, Altınordu ve Altay gibi İzmir’in köklü kulüpleri de Bornova’daki spor okulları faaliyetlerini yine Bornova Belediyesi’ne ait tesislerde sürdürüyor.

YENİ BRANŞLARDA SPOR KURSLARI
İlçede faaliyet gösteren tüm kulüplere destek olan Bornova Belediyesi, Bornova Belediyespor Kulübü bünyesinde; futbol, basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, cimnastik, taekwondo, doğa yürüyüşü olmak üzere 8 branşta gösterdiği faaliyetlerine de yenilerini ekledi.  Kadınlar için açılan aerobic-pilates-step kursları ile 4-6 yaş arası çocuklara özel haraket eğitimleri yeni branşlar oldu.

ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE SPORTİF BAŞARILAR
Bornova Belediyespor’un Milli Sporcusu Koray Altınel, 2017 yılı Yaş Grupları Trambolin Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda partneri Doğukan Büyükarslan birlikte Dünya Şampiyonu oldu. Abdurrahman Erkek, 2016 yılı Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda 63 kiloda,  İsmail Duha Özmen ise 2017 Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda 30 kiloda altın madalya kazandı. Bir diğer Türkiye şampiyonluğu ise takım sporlarında geldi. Bornova Belediyespor Hentbol Yıldız Kız Takımı 2015 yılında Türkiye  Şampiyonu olarak sadece Bornova değil, tüm İzmir’i gururlandırdı.

SPOR YATIRIMLARI ÖDÜLLERLE TAÇLANDI
Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi’nce 2016 yılında Ege Yılın Spor Adamı seçilen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2018 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Sportif Fair Play Kariyer Dalı’nda Şeref Diploması’na layık görüldü. Kente kazandırdığı yeni spor tesisleri ve spor kulüplerine olan yaklaşımı ile büyük takdir toplayan Atila’nın aldığı diğer ödüller ise Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi’nin verdiği Spora Hizmet Ödülü ile Basketbol Adamları Derneği'nin Basketbol Büyük Ödülü oldu.