Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın en büyük açık hava alışverişi Kemeraltı’yı ve çevresinde bulunan güzergahlarla ilgili yapılacak projenin bitiş tarihini açıkladı. Projeye öncelik verdiklerini kaydeden Soyer, güzergahlar ve buralarda yapılacak çalışmalar hakkında dikkat çekici detaylar verdi. 

İZMİR YENİ BİR EFES KAZANACAK
Soyer, “Konak Pier’in tazim edildiğini düşünün. Oradan çıkışıyorsunuz Saat Kulesi’den Kemeraltı’ya geçtiğini düşünün. Kemeraltı’nın alt malzemesi değiştirilmiş, üst örtüsü oluşturulmuş aydınlatma direkleriyle 7/24 yaşayan bir Kemeraltı… Bütün sokaklarında sanatsal çalışmaların yapıldığı bir Kemeraltı olacak. Havra Sokak’ındaki sinagogların restore edildiğini düşünün. Geçiyorsunuz karşıda Agora’nın kazıların tamamlandığı ve oradan da İkiçeşmelik’ten yukarıya çıktığınızı düşünün. Buradaki bütün spotçuların kalktığı yerlerine sinemalar, tiyatrolar, kafeteryaların geldiğini düşünün. Biraz yakınında 20 bin kapasiteli Anfi Tiyatro bulunuyor. Daha önce de bu Anfi Tiyatro’da meclis gerçekleştirmiştik. Kazıyla ilgili oradaki hocamızla da görüştük. 3 yıl içerisinde yani 2023 yılına kadar Anfi Tiyatro’yu gün yüzüne çıkaracağız. Efes ile aynı kapasitede olacak. Yani İzmir yeni bir Efes kazanacaktır” dedi.

DÜNYA STARIYLA İLE AÇILIŞ
“Bütün konsantrasyonumuzu bu güzergâha veriyoruz” diyen Soyer, “2023’ün 29 Ekim’inde kısmetse orada bir dünya starıyla açılış yapmayı hedefliyoruz. Kadifekale’den Pier’e uzanan bu güzergah aslında İzmir’in kaldırgacı olacak. Sadece Kemeraltı dünyanın en eski, en büyük açık hava alışveriş merkezidir. Bu cümle bile bir dünya markası demektir. Ama bu bakımsızlığın bu mezbeleliğinin temizlenmesi gerekiyor. 2023 yılına kadar bu hikayeyi tamamlayacağız. Sokakları ise Sığacık’ta yaptığımız sokak sağlıklaştırılması ile ilgili karar alıp kamu parasını harcayabilir hale getirmiştik. Burada sadece TARKEM ile yapmayacağız. Bugüne kadar yapılmış çok proje var.  Bütüncül bir tablo ortaya koyacağız” diye konuştu.