GÜNDEME BAKIŞ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda başkanlar tek tek söz alarak kentleriyle ilgili sıkıntıları Erdoğan’a aktardı.

SOYER HAZIRLIKLI GİTTİ

Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in uzun süredir Ankara’da onay bekleyen belediye projeleriyle ilgili Erdoğan’a bilgi verdiği öğrenildi. Soyer’in projelerle ilgili Erdoğan’a bir dosya sunduğu öğrenildi.

HER ŞEYİ TEK TEK SÖYLEDİM

Gümdeme Bakış'a konuşan Soyer, "Bir tarafta belediye başkanları bir tarafta kabine. Tek tek ne derdimiz varasa söyleme fırsatı bulduk. Cevap aldık. Çok kuvvetli iletişim toplantısıydı. Tek dileğim sözde kalmaması. 15 yıldır biriken ne sorun varsa soyledim. Çiğli tramvayı, Bostanlı Balıkçı barınağı, sinyalizasyon sistemi, elektrik fabrikası...Olumlu geri dönüşler aldım. Elektrik fabrikası ile ilgili olumsuz bir durum vardı. İlgil bakan ilgileneceğini söyledi. Çok verimli bir toplantı oldu" dedi.

ANKARA’DA ONAY BEKLEYEN PROJELER NELER?

ÇİĞLİ TRAMVAYI PROJESİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dönemde Konak tramvayını ardından Karşıyaka-Mavişehir tramvay projesini hayata geçirdi. Bu hattın Çiğli’ye kadar uzatılması için proje hazırlandı. Bunun için gerekli başvurular yapılmasına karşın şimdiye kadar bir sonuç alınmadı. 

ELEKTRİK FABRİKASI CUMHURBAŞKANININ ONAYINI BEKLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldikten kısa bir süre sonra Elektrik Fabrikasını belediye bünyesine kattı. Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’taki Tarihi Elektrik Fabrikası’nı, ‘kamudan kamuya para ödemek’ suretiyle 35 milyon TL bedel karşılığı ihale usulüyle satın aldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen onay hale gelmedi.

YENİ VAPURLARIN BAĞLANABİLMESİ İÇİN
Büyükşehir Belediyesi, yeni gemilerin bağlanabilmesi için Bostanlı Balıkçı Barınağı’nın tahsisi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan istedi ancak bununla ilgili olumlu/olumsuz herhangi bir dönüş sağlanmadı.

KIYI PLANLARI ONAY BEKLİYOR
Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka ve Bayraklı için hazırlanan kıyı planları Ankara’dan onay bekleyen projeler arasında yer alıyor.

KEMER’DEKİ BİN METREKARELİK ARAZİ İÇİN HALA...
İzmir Büyükşehir Belediyesi üç yıl önce Kemer’de aktarma istasyonu ve Zabıta binası yapmak için TCDD’nin bin metrekarelik alandaki hissesini istedi. TCDD 3. Bölge Müdürlüğü talebi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ardından da Başbakanlığa gitti. Süreç devem ederken Başbakanlık kapandı. Büyükşehir’e “Cumhurbaşkanı onaylaması gerekiyor” denildi. Büyükşehir’in parayla alacağı ve TCDD’nin onay verdiği talep 3 yıldır Ankara’nın onayını bekliyor.

AKILLI TRAFİK SİSTEMİ
Akıllı trafik sisteminin alanını ve içeriğini genişletmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı,  Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları ile görüştü. Büyükşehir’in projesinde kameralarının gördüğü her noktada Emniyetin ceza yazmasının önü de açıldı. Ayrıca itfaiye araçlarında yer alan çiplerin sayesinde  trafik ışıklarında beklemediği bu projenin Sağlık Bakanlığı’na ait ambulanslara da entegre edilmesi düşünüldü. Ancak proje bir türlü hayata geçirilmedi.

Ayrıca akıllı trafik sisteminden Çeşme ve Seferihisar’dan İzmir’e gelen vatandaşların yararlanması öngörüldü. Ancak bu da bürokratik engellere takıldı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI WHATSAPP GRUBU KURACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüştüğü büyükşehir belediye başkanlarının, daha rahat iletişim için ortak bir Whatsapp grubu kuracağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüştüğü büyükşehir belediye başkanlarının, daha rahat iletişim için ortak bir Whatsapp grubu kuracağı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Whatsapp grubu kurulmak suretiyle büyükşehir belediye başkanlarının birbirini dışlamadan, ötekileştirmeden, dayanışma içerisinde, gerektiği zaman rahatlıkla görüşebilmelerinin sağlanması yönünde görüş belirtildi." dedi.