GÜNDEME BAKIŞ – 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 58 oy alarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yakın çalışma ekibini belirlemek için düğmeye bastı. Soyer, birlikte mesai yapacağı 4 yeni danışman belirledi.

İŞTE O İSİMLER!
Başkan Soyer, Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Mezunu Ruhisu Can Al’ı, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Ahmet Altan’ı, İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Onur Kadir Eryüce’yi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Güven Eken’i danışman olarak görevlendirdi.

YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞI
Soyer'in danışman olarak atadığı Güven Eken, aynı zamanda Doğa Derneği Yönetim Kurulu başkanı...İkili Seferihisar'da birçok projeyi birlikte hayata geçirdi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİNİ KOORDİNE EDEN İSİM!
Danışman olarak atanan bir diğer isim olan Ruhisu Can Al da Seferihisar Belediyesi'nin sürdürülebilir tarımsal kalkınma vizyonu belgesini oluşturan isim olarak biliniyor. Al, Seferihisar Belediyesi'nin sürdürülebilir kalkınma modeli kapsamında yaptığı çalışmaları koordine ediyordu. 

MİLLETVEKİLİ ADAYIYDI
Danışmana olarak belirlenen Onur Kadir Eryüce, son genel seçimlerde CHP'den milletvekili aday adayı olmuş, partisi tarafından 2. bölge 12'nci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Eryüce,  Soyer'in Ekvador’un başkenti Quito’da Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen Habitat III Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada yanında yer almıştı. Soyer'in yakın çalışma arkadaşı olan Eryüce, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) genel sekreterliği görevini de yürüttü. 

Onur Eryüce (solda) Soyer'in yakın çalışma arkadaşı olarak dikkat çekiyor.