Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li ve İYİ partili belediye başkanlarıyla görüşmesinin ardından bu kez Cumhur İttifakı kanadını ağırladı. Soyer’in makamında gerçekleştirilen toplantıda Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruel, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen katıldı. Başkanlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, MHP İzmir Büyükşehir Belediyesi MHP Gurup Bakanvekili Selahattin Şahin ve AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hamit Nişancı da eşlik etti. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Buğra Gökçe de yer aldı. Bazı belediye başkanlarının toplantıya dosyalarla gelmesi dikkat çekti. 

3 AYDA BİR İLÇELERDE TOPLANACAĞIZ 
Toplantının konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Soyer, “Güzel bir koordinasyon toplantısı yaptık. Önümüzdeki 4 buçuk yıl aramızdaki iletişimi daha kuvvetli ve faydalı hale getiririz bunları konuştuk. Verimli bir toplantıydı. Tek tek hem ilçelerimizin sorunları, hem büyükşehirle olan koordinasyonu sağlamak için bir yol haritası belirlemeye çalıştık. Üç ayda bir ilçelerimizde toplantı yapacağız, ilk ilçemiz Aliağa olacak. Ekim sonu gibi Aliağa’da toplantımızı yapacağız” diye konuştu. 
Başkanlardan gelen talepler hakkındaki soruyu yanıtlayan Soyer, “İZSU, İZBETON ve iletişim oldu” dedi.

GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARAK… 
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “İZSU, İZBETON ve iletişim ile ilgili değerlendirme yaptık. Burada hepimizin ortak amacı İzmir, İzmir’in tüm sorunlarını iktidarıyla, muhalefetiyle beraber çözmek… Bu amaç uğruna Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ve biz meclis üyeleri olarak elimizden geldiğince en iyisin yaparak, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak sorunların çözülmesi noktasında merkezi hükümetin katkılarını da şehrimize koyarak şehrimizi çok çok daha iyi noktalara taşımak için mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu. 

BAYRAMDAN SONRA ANKARA’YA GİDİYORUZ 
AK Partili Hızal, İzmir’in bakanlık ve cumhurbaşkanlığı nezdinde onay bekleyen projeleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile AK Parti Grubu olarak Kurban Bayramı’nın ardından Ankara’ya gideceklerini belirtti.

GSF KONUSUNUN TAKİPÇİSİYİZ 
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne yer tahsisi ve Elektrik Fabrikasıyla ile ilgili bir gelişme var mı?” sorusuna Soyer, “GSF ile ilgili bir gelime olmadı henüz ama takip ediyoruz. Havagazını bütün yıl programı var. Elektrik Fabrikası’nı da daha almadık. Onay bekliyoruz” diye konuştu.

BUCA METROSU’NDA OLDUĞU GİBİ 
Özgür Hızal, “Elektrik Fabrikası ile ilgili de konuşacağız. Geçtiğimiz günlerde Buca Metrosu ile ilgili güzel bir örnek yaşadık. Tartıştık, değerlendirdik. Şehir için önemli bir projeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından geçti. Çok kısa bir süre sonra da proje ihalesinin biteceğini düşünüyoruz. Bunun devamını sağlamak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte adım atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TRAMVAY VE GÖRDES KONUŞULACAK 
Karşıyaka’dan Çiğli’ye uzatılacak tramvay projesiyle ilgili açıklamada bulunan AK Partili Hızal, “Tramvay ilgili onay gelmedi.  Ankara’ya ziyaretimiz esnasında bu konu da konuşulacak. Yapılacak görüşmenin ardından Gördes ile ilgili çok kısa sürede suya katkı koymak adına çalışma başlatacağız” diye konuştu.