GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'de yapılacak ve içerisinde yer alacağı bir dizi işbirliği ve projeler için Avrupa'dan destek almak amacıyla görüşmelerde bulunuyor. Başkan Soyer'in konuyla ilgili ilk durağı Avrupa'nın başkenti sayılan Brüksel oldu. Burada AB kurumu Bölgeler Komitesi Başkanı Karl-Heinz Lambertz ile görüşen Başkan Soyer görüşmelerde olumlu sonuç aldı.

İzmir'in de içerisinde yer alacağı ve Akdeniz ülkelerin bir araya getiren 'Akdeniz Birliği' konusunda destek sözü alan Soyer, İzmir'e sağlanan fonlar ile projelere finansman desteği sağlanmasında fikir birliğine varıldığını belirtti. Soyer konuyla ilgili sosyal medya hesabında paylaştığı bilgide ise şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa yerel yönetimlerini bir araya getiren AB kurumu Bölgeler Komitesi Başkanı Karl-Heinz Lambertz ile dün Brüksel’de buluştum. Avrupa Birliği’nin kentler için sağlayacağı finansman ve fonların artırılması için beraber çalışmak konusunda fikir birliğine vardık. Sayın Lambertz ile aynı zamanda Akdeniz kentleri arasındaki işbirliği için beraber çalışacağız.

Brüksel’de ayrıca Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile çalışmalar grubunun 22. toplantısına katıldım. Küresel ve dijital ekonomide genç işsizliğinin çözümünün kentler arası, sınırları aşan işbirliği olduğunu anlatan bir konuşma yaptım. Avrupa Birliği’nin gerçekleştirmesi için savunduğumuz icraatları bir kez daha anlattım.

Öte yandan, Brüksel Bölgesi Avrupa ve Uluslararası Örgütler Komiseri ve Avrupa Kültür Başkenti değerlendirme komitesi eski üyesi olan Alain Hutchinson ile bir araya geldim. Kendisi ile İzmir’in Avrupa Kültür Başkenti olması, İzmir’in Akdeniz Belediyeleri ile işbirliği ve Brüksel’de açılacak olan İzmir temsilciliğine ilişkin konularda işbirliği yapma kararı verdik."