İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, yurttaşların sorunlarını yerinde tespit ederek hızlı çözüm üretmek amacıyla merkeze uzak ilçelerde başlattığı muhtar toplantıları sürüyor. Tunç Soyer bugün Bergamalı muhtarlarla bir araya geldi. Soyer Bergama'da İZBETON’a ait şantiyede Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun da katıldığı toplantıda 137 muhtarı tek tek dinleyerek not aldı. 

İZTAŞIT Bergama’ya da gelecek
Toplantıda Soyer Bergama’da yürütmeyi planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. İZTAŞIT uygulamasını Bergama'da da hayata geçireceklerini dile getiren Soyer, İZBAN hattını Aliağa’dan Bergama'ya kadar uzatacak projeye ilişkin de şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz istasyonları, alt ve üst geçitleri yapacağız. TCDD ise hattı yapacak ve sinyalizasyon sistemini kuracak. Onlar 'tamam' dediğinde biz istasyonları yapmaya hazırız" 

İki ileri biyolojik atık tesisi
İlçenin evsel atık su sorununu çözmek için Yeniköy ve Kadıköy'de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacağını ve 49 yerleşim yerine de paket arıtma tesisi yapılacağını açıklayan Soyer, Karalar Mahallesi'ne içme suyu paket arıtma tesisinin yapımı için de talimat verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca ilçeye 2020 içinde 59 kilometre asfalt dökecek, 150 bin metrekare kilit parke taşı döşeyecek ve 350 bin metrekare de sathi kaplama yapacak. 

Tarıma ve hayvancılığa destek
Dağıstan Mahallesi Muhtarı Suat Karameşe’nin kurdukları kooperatife manda hibe edilmesi talebi üzerine Soyer, Selçuk'ta manda yetiştiriciliğini desteklemek için manda dağıtımı projesine bu bölgeyi de dahil edebileceklerini söyledi. Soyer, ayrıca Bozköy'e zeytinyağı fabrikası kurmak için ihaleye çıktıklarını dile getirerek Sekik Mahallesi’nde üreticilerin kurduğu kooperatiften  de süt alımına başlayacaklarının duyurdu.