Bergama-Aliağa arası yaklaşık 60 milyon lira yatırımla 45 kilometre Doğalgaz Çelik Boru Hattı'nın imalatının tamamlandığını açıklayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “BOTAŞ İletim hattı ile gaz indirme merkezimiz arasındaki bağlantı İzmir Doğal Gaz tarafından hafta sonu yapılan hummalı çalışma ile Cumartesi sabah saat 05:00'de tamamlandı. Borudan gaz arzı başladı. Taşımalı gaza son verildi. Artık doğal gazımız boru hattı üzerinden daha sağlıklı bir şekilde ilçemize gelmeye başladı” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BERGAMA’DAKİ DEV DOĞALGAZ YATIRIMI PROJESİNİ TAŞIMALI GAZ DİYE HAFİFE ALANLARI BORU HATTINI GÖRMEYE DAVET EDİYORUM” 
Bergama’da göreve geldikleri gibi doğalgazın yaygınlaşması yönünde yapılan yoğun çalışmaları görmezden gelen muhalefete çağrıda bulunan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bu dev projemize ve hemşehrilerimize verdiğimiz doğalgaz sözünü gölgede bırakmak için ‘Bergama’ya doğalgaz taşımalı geliyor” şeklinde muhalefetin yapmaya çalıştığı kara propaganda sonlandı. Bu propagandayı yapan muhalefeti kısa sürede tamamlanan çelik boru hattını görmeye davet ediyorum. Hemşehrilerimize seçim broşüründe vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmemizi kimse önleyemeyecek” dedi.

BAŞKAN KOŞTU’NUN ANKARA’DA YAPTIĞI GÖRÜŞMELER KISA SÜREDE MEYVESİNİ VERDİ, İLÇE BU MÜJDEYİ SEVİNÇLE KARŞILADI
Bergama’da doğalgazın yaygınlaşması için göreve geldiği ilk günden itibaren yoğun bir çalışma yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun girişimleri sonucu başlayan çelik boru hattı imalatı tamamlandı. İlçede konut ısıtmasında doğalgazın yaygınlaşması için çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu,  “Bergama’mızın acil ihtiyaçlarından birisi olan doğalgaz yatırımı için göreve geldiğimiz ilk günden yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Şehrimizi doğalgaz konforuna kavuşturmak, hava kirliliğini ortadan kaldırmak  üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2022 yılı sonuna kadar şehrimizin büyük bir kısmını doğalgaz ile buluşturmuş olacağız. Her bir vatandaşımız hava kirliliği yaşamadan, konforlu bir şekilde ısınmaya başladı ve daha da yaygınlaşacak. Hemşerilerimize vermiş olduğumuz sözü tutmanın sevincini yaşıyoruz. Şimdi doğalgaz Çelik boru hattının devreye girmesi ile sevincimiz daha da arttı” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “GELİŞEN BÜYÜYEN BERGAMA SANAYİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”
Bergama’da gelişen büyüyen sanayi içinde vazgeçilmez olan doğalgaz talebinin giderildiğine açıklamasında dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile Ankara’da geçtiğimiz yıl yaptığımız görüşmelerin ardından çalışmalar hızlandı. Gerek şehir içi doğalgaz şebeke hatlarının döşenmesi olsun, gerekse Aliağa-Bergama arası Doğalgaz çelik boru hattının yapımı olsun hemen başladı. Aliağa-Bergama arası çelik boru hattının yapımı geçtiğimiz yıl Ekim ayında başladı. Ve kısa sürede tamamlandı. Doğalgazın ilçemizde konut ısıtmasında yaygınlaşması yanında Bergama Organize Sanayi Bölgesi’ne de verilmesi için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Şimdi Çelik boru hattının tamamlanması ile Bergama OSB’de doğalgaz ile buluşacak” dedi.