Selvitopu, "Göreve geldiğimizde öncelikle kurumsallığın şart olduğunu gördük ve buna özen gösterdik.Burası Hababam Belediyesi değil. 500 bin insanın yaşadığı İzmir'in önemli bir ilçesi. İlk 8 ayda şu an görev yaptığımız hizmet binasını bitirdik, tüm birimler buraya toplandı.  Karabağlar,  belediye olduğunu anladı. Geçmişte de arkadaşlarımız görevlerini  yapmaya çalıştılar, onların da emeklerine teşekkür ediyorum. Bugün Karabağlar, saygın bir belediye . Bireyler için değil toplum için halk için buradayız. Tüm çalışma programımızı bu anlayış içerisinde hazırladık. Karabağlar'da hayata geçirmeye çalışıyoruz. Belki bu tarz bazılarına ters gelebilir. Klasik belediyecilik, popülist belediyecilik yapmıyoruz,  yapmayacağız. Genelde belediye başkanları popülist projelere önem verirler,  bu da bir bakıştır ancak biz Karabağlar'a böyle bakmadık. Karabağlar'ın planlamasını yeniden ele aldık. Dikkat ederseniz meclis toplantımızda sınırlı sayıda plan değişikliği gündeme geldi. Çünkü biz kenti bir bütün olarak ele aldık. Karabağlar'ın 30 -40 yılını planlıyoruz. Bu planlamada da son aşamaya geldik. Gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemiz lazım. Bugüne kadar muhalefetteki meclis üyelerimiz dahil kimse bizim lüzumsuz yere para harcadığımızı söylemedi, borçlandığımızı söylediler. Borcumuz var ama sıkıntı yok. Her ay ortalama 2 milyon lira borç ödüyoruz. Buna rağmen belediye şirketimizin borcu yok. Genç bir belediyeyiz çok şeye ihtiyacımız var. Borçlarımızı ödüyoruz, hizmet de yapıyoruz. " dedi.

İLLER BANKASI BİZE HAKSIZLIK YAPIYOR
Başkan Selvitopu konuşmasında İller Bankası'ndan kredi alamamaktan yakındı ve sert tepki gösterdi. Bu durumu "haksızlık, vicdansızlık" olarak değerlendiren Selvitopu, ayrıca Gençlik Merkezi projesinin de 2 yıldır engellendiğini belirterek bu duruma da isyan etti. Karabağlar'da 87 hektarlık alanın TOKİ'ye devredilmek istendiğini, bunun yanlış olduğunu savunan Selvitopu, kentsel dönüşüm dönüşüm konusuna da değindi ve Riskli Alan ilan edilen 540 hektarlık alanın 6 yıldır beklediğini, çaresiz bir şekilde bekleyiş içerisinde olduklarını, bu konuda da belediyelere yetki verilmesi gerektiğini söyledi. Selvitopu şöyle konuştu:
"İller Bankası'nda bizim taleplerimiz reddedilirken başka belediyelerin taleplerinin kabul edilmesi hangi vicdana sığar? Vicdansızlık bu.  O parada Karabağlar'da yaşayan 500 bin kişinin hakkı var. İller Bankası Karabağlar Peker Mahallesi'nde kat karşılığı ihale yapmak için kurulmamış. Ama maalesef Karabağlar'da bu yapılıyor. Ne işi var İller Bankası'nın orada? Niye karşı çıkmıyoruz. Devletin olanaklarının halkın,  kamunun yararına kullanılması lazım. 87 hektar kamu arazisi TOKİ'ye devrediliyor. Niye devrediliyor?  Bizim şantiye arazisine, üniversite kampüsüne ihtiyacımız var. Ne işi var TOKİ'nin Karabağlar'da? Karabağlar'ın yenilenmesi için plan çalışması yapıyoruz. Bu plan çalışması içerisinde yeterli konut stoğu var. Fazlasıyla Karabağlar'a yeter. Bu anlayış Karabağlar'ı yaralar. 87 hektarlık alanın mutlaka yerel yönetimlere ve İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne tahsisi gerekir, oyalanıyor. Bunları siyaset yapmak için söylemiyorum,  bu kentin gelişmesi için söylüyorum. Gençlik Merkezi projemiz engelleniyor. Maliye Bakanlığı'nda 2 yıldır mahkeme kararı olmasına rağmen bekletiliyor. İhale bundan iptal ediliyor. Bugüne kadar bunları söylemedim ancak bundan sonra her yerde seslendireceğim. Karabağlar'da gençler uyuşturudan kurtulsun diyorsak spor merkezlerinin sayısını çoğaltmak lazım. Aziz Başkan'la da görüştük bize finans desteği sağlayacak. Projesi hazır. Karabağlar'da 17 spor kulübü var, doğru dürüst maçlarını oynayacak yerleri yok. Bunların aşılması gerekir."

YAPILAŞMA İSTEMİYORUZ
Eleştirilerini sürdüren Başkan Selvitopu Meydan Projesi, Uzundere Rekreasyon Alanı ve Poligon Deresi'ndeki düzenlemelere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Selvitopu, Meydan Projesi'ne ilişkin mahkeme kararının sürdüğü ve bu konuda olumlu gelişmelerin olduğunu dile getirirken Poligon Deresi'ndeki 180 hektarın da betonlaşmaya kurban edilmemesi gerektiğini savundu. Selvitopu, Uzundere Rekreasyon Alanı'ndaki çalışmalara da değinerek tesiste işletme faaliyetlerinde zorluk çıkarılmasına da sitem etti.
Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü: "Meydan Projemiz var. İzmir'in üçüncü büyük meydan projesi gerçekleşecek. Son mahkeme kararı belediye lehine. 5 binlik planlar kesinleşti. Binlik planla ilgili bir dava sürüyor,  ayrı bir karar çıkacağını zannetmiyorum. Hukuka adalete güveniyoruz. Poligon Deresi bölgesinde lojman yapmak kaydıyla bize bir yazı geldi. Oraya yapı yapılmasın,  oraya yürüyüş yolları, kültür merkezleri,  spor merkezleri yapılsın. 180 hektarlık alan burası. İzmir'e ve ülkeye faydası olur.Karabağlar'ın çıkarları için birlikte mücadele edelim. Oralar elden  giderse yazık olur."

İNSANLARIMIZIN ONURUYLA YAŞAMASINA KATKI KOYMALIYIZ
Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin Sosyal Destek Kartı'na da değinerek, "Gönül ister ki bu kartı 10 bin, 15 bin'lere çıkaralım. Ama benim de hayalim bu ülkede hiçbir insan sosyal destek kartlarına muhtaç olmasın, devlet güvencesi altında olsunlar. Hiçbir insanımız 1 kg. ete muhtaç olmasın. Mahallelerde dağıtılmasın, bu çok ayıp. Karabağlar'da ne yazık ki mahallelerde et dağıtılıyor. Bizim insanlarımız bunu hak etmiyor. Onurlu yaşasınlar,  kendi gelirleriyle ayakta dursunlar. Yerel yönetimiyle, iktidarıyla hep beraber bunu sağlamamız lazım." diye konuştu.

KARABAĞLAR'A BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM
Son olarak Karabağlar'ın geleceği için birlik, beraberlik mesajı veren Başkan Selvitopu bu konuda da sözlerini şu şekilde dile getirdi: "Bu kente faydalı olacak ne varsa birlikte hareket etmek,  sorunlara birlikte sahip çıkmak zorundayız. Karabağlar'ın haklarına sahip çıkalım. Karabağlar iyi yolda,  dikkat çekiyor. Karabağlar'ı ranta, rantçılara teslim etmeyeceğiz. Rant olacaksa bu Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanın olacak."

Başkan Selvitopu'nun konuşmasının ardından oylanan 2017 Yılı Faaliyet Raporu AK Partili meclis üyelerinin ret oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.