Selçuk İstasyon Meydanında düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne Selçuk Belediyesi çalışanlarının yanı sıra KESK’E bağlı eğitim sendikaları ile sağlık ve işçi sendikalarının temsilcileri de katıldı. 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Selçuk Belediyesi’nde çalışan Gönül Seygan’ın emekçiler adına yaptığı konuşma alanda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. 1988 yılından bu yana işçi olarak çalıştığını hatırlatan Kadın Emekçilerden Gönül Seygan, kadın olarak çalışma hayatının da yükünü omuzlarında her zaman daha fazla hissettiklerini dile getirdi. Seygan ; “Bir Selçuklu olarak yeni bir bahara, yeni bir ışığa hoş geldin diyoruz. Başkanımızla birlikte bu yolda yürüyeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

SENGEL, KADIN EMEKÇİSİ İLE KÜRSÜ ÖNÜNDEN KONUŞTU
Konuşmasını tamamlayan Kadın Emekçi Gönül Seygan’ın elinden tutarak kürsünün önüne geçen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kendisinin de bir emekçi olduğunu hatırlatarak, kürsüden uzak durduklarını ve bundan sonra da aynı noktada omuz omuza dimdik duracaklarını söyledi.  Başkan Sengel, yaptığı konuşmada; “Bugün 1 Mayıs Dayanışma Emek ve Mücadele Günü alın terini ekmeğine katık edenlere, 1977’de Taksim Meydanı’nda çektikleri çileler neticesinde can verenlere, emeğin en yüce değer olduğunu bilenlere selam olsun” dedi. 

ONURLU İNSANLARIN ONURLU MÜCADELESİ OLUR
Çalışmanın emek, emeğin de mücadele demek olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Bu mücadelede bireysel olmanın ötesinde bir arada durduğunuz sürece ve birbirinize destek olduğunuz sürece onurlu bir mücadele içerisindesiniz. Onurlu insanların onurlu mücadelesi olur. Eşitlik için, adalet için, kendi haklarınızı savunabilmek için mücadele içerisindesiniz. Öncelikle bir arada durma kültürünüzü, omuz omuza verme kültürünüzü, el ele tutuşma kültürünüzü, haklarınızı sonuna kadar savunma kültürünüzü kaybetmeyin” diye konuştu.

EMEK TÜM İDEOLOJİLERİN ÜSTÜNDEDİR
Konuşmasında “eşit işe eşit ücret” , birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Sengel; “Birlikte olmak demek, bir arada durabilmeyi bilmek demek. Dayanışma demek, haklarımızı savunmak için birbirimizle yan yana durabilmek demek. Mücadele demekse o haklara sonuna kadar sahip çıkmak için meydanlardan korkmamak demek. Burada bulunan emekçiler hangi pozisyonda çalışıyorsa çalışsın. Düşünceleri ve fikirleri ne olursa olsun ki bu ideolojik bir iş değildir. Bu hakkını arama işidir. Bu meydanlara gelen herkese selam olsun. Daha iyi koşulları uygulayabilme şansımızın olduğu günlerimiz olsun. Ben eşit işe eşit ücretten yanayım. Bunu parlamentoda umarım duyacaktır. Tüketime değil, üretmeye yöneldiğimiz sürece hiçbir sıkıntı olmayacaktır” şeklinde konuştu.

ÖZLEDİĞİMİZ TABLOYU YAŞIYORUZ
Eğitim Sen Selçuk Baş Temsilcisi Güngör Uslu yaptığı konuşmada; “1 Mayıs emeğin, alın terinin coşkuyla kutlandığı gündür” diyerek sözlerine başladı.  Uslu;  “ Ülkemizde dönem dönem 1 Mayıslarda engellemeler, yasaklamalar ve baskılarla karşılaştık. Umut ediyoruz ki; bundan sonra 1 Mayıslar’ı bayram şöleninde kardeşlik içinde kol kola, omuz omuza geçirmeyi umut ediyoruz. Selçuk’ta da özlediğimiz tabloyu bu anlamda gerçekleştiriyoruz. Ben bu anlamda belediye başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’e ve belediye emekçilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu birlikteliğimizi daha da büyüterek; burada geliştireceğimizin sözünü vermek istiyorum” dedi. 
Öğretmen Kahraman Tuğrul Karnıcan “Türkiye İşçi Sınıfına Selam” şiirini okudu. Yapılan konuşmaların sonrasında Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel belediye işçileri ve tüm sendika temsilcileriyle birlikte İstasyon Meydanı’nda halay çekti. 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları katılımcıların 1 Mayıs 1977’de Taksim’de hayatını kaybeden işçiler için Kurtuluş Anıtı’na karanfil bırakmasıyla son buldu.