GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’in Selçuk ilçesinde TOKİ sevinci yaşanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen kura çekilişinde İzmir’e ayrılan 2 bin 500 konutun 1000 tanesi Selçuk’a tahsis edildi.

ADAYKEN HER MİKROFONU ELİME ALDIĞIMDA…
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Çeritoğlu Sengel, “Biz Selçuk halkı için yapılan her şeyin arkasındayız. Adayken her mikrofonu elime aldığımda; ‘TOKİ, devlet yatırımıdır, Hastane, devlet yatırımıdır’ dedim. Kısacası, Anayasanın 5. Maddesi “Devletin Temel Amaç ve Görevleri” başlığı gereğince; “Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır” ilkesi dahilinde; TOKİ’nin bizim seçilmemiz halinde gelmeyeceğine ilişkin söylemlerin doğru olmadığını ve hastanenin de yapılmasının Selçuk için elzem olduğunu hep söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz. Bu memleket bizim ve halkımızın ihtiyaçları hepimiz için önemli” dedi.

ANKARA’YA KAMP KURDUK
TOKİ’nin Selçuk’a gelmesi için Ankara’da önemli bir mesai harcadığını kaydeden Selçuk Belediye Başkan adayı AK Partili Osman Başterzi ise şunları söyledi:
“Bugün ilçemiz için tarihi bir gün yaşadık. Bildiğiniz gibi Selçuk Belediye Başkanlığı’na aday olduğum süreçte dar gelirli vatandaşlarımızın birer konut sahibi olması adına sizlere söz vermiştim. Verdiğim sözü yerine getirmek adına o dönemde İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya ve İlçe Başkanım Halil Düztaş’la birlikte Ankara’da adeta kamp kurduk. Sadece adaylığım sürecinde iki ayda bu konuyla ilgili dört defa Ankara’ya gittik. Yoğun ısrarımız sonucunda tüm İzmir geneline ayrılan 2500 konutun 1000 tanesini Selçuk’a tahsis ettirdik. Bugün ise meydanlarda verdiğim bir sözün hayata geçmesinin kıvanç, onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Allah'ın izni, bizlerin gayreti, sizlerin de duaları sayesinde bugün 2019 programına aldırdığımız 500 adet 2+1, 500 adet de 3+1 konutun kura çekimi gerçekleşti. Yapılan kura sonucunda daire sahibi olmaya hak kazanan tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Kuradan çıkamayan hemşerilerim de üzülmesinler. Bu yapılacak konutlara ek olarak önümüzdeki yıllarda yeni konutlar eklemek için yine gecemizi gündüzümüze katıp canla başla çalışacağız. Bana bu haklı gururu yaşattığı için başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen tüm büyüklerimize ve siz sevgili Selçuk Halkı'na candan teşekkür ediyorum”