Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek Şeftali Festivali kapsamında üreticilerin şeftalileri ile kadınların şeftali reçelleri de yarışacak. 9. Geleneksel Belevi Şeftali Festivali, Belevi Mahallesi Meydanı’nda gerçekleşecek. Festival kapsamında mahalle meydanında ilk olarak saat 13.00’de “Yerel Şeftali Üreticileri ve Artemis Kadın El Emeği Stantları açılacak. Gün boyu stantların açık kalacağı meydanda saat 15.00’de şişme oyun parkları açılacak.

GRUP İMBAT SELÇUKLULARLA BULUŞACAK
Belevi’nin en iyi şeftalisinin ve kadınların yaptığı en iyi şeftali reçelinin yarışacağı yarışma saat 19.30’da yapılacak. Yarışma sonrası Zeybek Grubu Halk Oyunları Gösterisi, Grup İmbat Konseri ve dondurma ikramı ile renklenecek gece yarışma sonuçlarının açıklanmasıyla devam edecek. 9. Belevi Şeftali Şenliği Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun konseri ile son bulacak.
29 Temmuz Pazar günü düzenlenecek olan 9. Belevi Şeftali Festivali’ne tüm Selçuklular’ı davet eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Belevi kendi içerisinde tarihi ve doğal değerlere sahip bir mahallemizdir. Burada üreticilerimizi ve mahalle halkını bir araya getirmeyi arzularken aynı zamanda kentimizin tarımsal değerlerini de öne çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.