Selçuk kent merkezinde Aslanlı Havuz yanında her akşam kurulan iftar sofralarının yanı sıra mahallelerde de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İlk olarak Çamlık Mahallesi’nde düzenlenen nostaljik Ramazan eğlencesi büyük ilgi topladı.

Selçuk’ta Ramazan ayı dolu dolu geçiyor. Selçuk’un mahallelerinden ilk olarak Çamlık’ta düzenlenen nostaljik Ramazan eğlencesi büyük ilgi topladı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da Çamlık’ta kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi.

Ney dinletisi eşliğindeki iftar yemeğinin ardından ilk olarak çocuklar müzikli dans gösterileri eşliğinde yarışmalar ve animasyonlarla eğlendi.  Her yaştan vatandaş tarafından büyük ilgi gören Nostaljik Ramazan eğlencesi daha sonra Aşuk ile Maşuk, Hacivat ile Karagöz ve orta oyunu denilince akla gelen Kavuklu ile Pişekar gösterileri ile devam etti.  Eğlence devam ederken çocuklar ikram edilen pamuk şeker ve macunun tadını çıkardılar. Çamlık Mahallesi’nde düzenlenen Ramazan etkinliği, Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Müzisyenleri Murat Gezer ve Kamber Karameşe’nin Türk Halk Müziği dinletisi ile son buldu.

BAŞKAN BAKICI’DAN DAVET VAR
Nostaljik Ramazan eğlencelerinin ve iftar sofralarının vatandaşlar tarafından gördüğü ilgiden memnun olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; “Vatandaşlarımızla her Ramazan olduğu bu Ramazan da iftar sofralarında bir aradayız. Bir de bu sene mahallelerimizde ve Selçuk’ta nostaljik Ramazan eğlenceleri düzenliyoruz. Orta oyununun seçkin örnekleri ve çeşitli gösterilerden oluşan bu etkinlikler gerçekten büyük ilgi topluyor. Çocuklarımız geleneksel eğlence kültürümüzle tanışmış oluyor. Ben bir kez daha tüm hemşehrilerimi iftar sofralarımıza ve Ramazan eğlencelerimize davet ediyorum” dedi.

MAHALLELERDE RAMAZAN EĞLENCELERİ TAKVİMİ
Selçuk Belediyesi Nostaljik Ramazan Eğlenceleri 23 Mayıs Havutçulu, 24 Mayıs Selçuk, 28 Mayıs Gökçealan, 30 Mayıs Acarlar, 31 Mayıs Sultaniye, 4 Haziran Zeytinköy, 6 Haziran Barutçu, 11 Haziran Belevi, 12 Haziran Şirince, 13 Haziran Selçuk’ta düzenlenecek.

25 Mayıs Cuma akşamı Akdeniz Kent Orkestrası  tarafından İstasyon Meydanı’nda Nostaljik Ramazan Konseri verecek. 7 Haziran Perşembe günü ise Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutulacak. Tüm bunların yanı sıra Ramazan ayı süresince Aslanlı Havuz yanında iftar sofraları kurulmaya devem edecek.