İftar yemeği öncesinde Kuran Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından ezan okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Müzisyeni Neyzen Murat Gezer de ney dinletisiyle katılımcılarla birlikte oldu.

Başkan Bakıcı’ya Atatürk tablosu
İftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Eren;  “ Bu dernek en büyük değeri olan evlatlarını ay yıldızlı bayrağımız için, vatanımız için toprağa veren annelerin babaların derneğidir. Derneğimiz ülkemizin bütünlüğü, birlik ve beraberliği için kafasını, kolunu, bacağını, gözünü kaybeden kahramanların derneğidir. Derneğimiz Kore’de, Kıbrıs’ta kahramanca savaşanların derneğidir. Bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmayan, hep yanımızda olan belediye başkanımız Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi. Eren konuşmasının ardından Başkan Bakıcı’ya derneklerinin hatırası olarak bir Atatürk tablosu hediye etti.

İftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptığı konuşmada Ramazan ayı içerisinde iftar sofralarında vatandaşlarla bir arada olmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “11 ayın sultanı olan Ramazan ayı berekettir, kardeşliktir, huzurdur. Ramazan’ın bereketi, feyzi tüm ülkemize, tüm İslam Alemi’ne ve tüm insanlığın üzerine olsun. Kardeşlik, huzur ve barış içerisinde bir dünya istiyoruz. Burada şehit ailelerimizin ve gazilerimizin aileleri var. Ülkemizin bekası için, bayrağımızın dalgalanması için hayatlarını hiçe sayarak; bu ülke için savaşan askerlerimiz var. Önce bu vatan için, bu millet için, bu bayrak için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyoruz” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Gözde Keskin ise iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Selçuklularla bir iftar yemeğinde buluşmaktan duyduğu mutluluğu belirterek; “24 Haziran’da ülkemizin kaderi açısından önemli olan seçimde desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeği son buldu.