Kentte EFEST Festivali’nin heyecanı yaşanırken, belediye meclisi çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayı meclisinde gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Sengel ve meclis üyeleri kentin gündemine ilişkin görüş ve önerilerini sundular.

6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen EFEST Festivali kapsamında; festivalin ilk gününde sahne alacak olan Cem Adrian Konseri’ne ilişkin açıklama yapan Başkan Sengel, EFEST Festivali’nde her etkinliğin ücretsiz olduğunun altını çizerek; “EFEST içerisinde yer alan tüm etkinliklerimiz ücretsizdir. Sadece St. John Bazilikası’nda Cem Adrian Konseriyle ilgili olarak müze müdürlüğümüzün tarihi dokunun zarar görmemesi konusunda haklı bir hassasiyeti var. Biz de bu hassasiyet doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve müze müdürlüğümüzün sağladığı opsiyona karşılık 600 kişi sınırlaması getirdik. Bu sınırlamayı yaparken halkın dışarıda kalmasını istemedik. Kişi sınırlamasını anlamlandırmak adına  Türk Eğitim Vakfı ile görüştük ve eğitime bağış yapılması suretiyle Cem Adrian Konseri için davetiye verilmesi yolunda mutabık olduk. Hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Toplanan paralarla Efes Selçuk’ta gerekli şartları sağlayan üç lise, üç üniversite öğrencisine burs verilecek” dedi.

YEŞİLÇİMEN’DEN TEŞEKKÜR
Eylül ayı meclis toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen, Efes  Selçuk Belediyesi’nin okullarda yapmış olduğu çalışmalar için Başkan Sengel’e ve kurum çalışanlarına teşekkür etti. Yeşilçimen’in farkındalığına teşekkür eden Başkan Sengel; “Orada okuyan çocuklar Efes Selçuk’un çocukları. Bu noktada bu görev kimindi diye düşünmüyoruz. Eğitim adına her şeyi hep beraber yapıyoruz. Bu çalışmalarda meclisimizin de katkısı büyük. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının da tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah çocuklarımız, gençlerimiz hayallerine ulaşırlar” diye konuştu.

Başkan Sengel, ayrıca sosyal belediyecilik anlayışını her alanda geliştirmeye çalıştıklarını belirterek; “Biz artık özel günlerde hediye gönderme işlerinde kamusal yararı göz ediyoruz. En son Kurban Bayramı’nda LÖSEV ile anlaştık. Sosyal belediyeciliği bu alanda da göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz” dedi. 

BERABER OLURSAK GÜZEL OLUR
EFEST’İN dünya markası olması için çaba sarf ettiklerin belirten Başkan Sengel; “Kurtuluş şenliklerimize EFEST adını verdik. Bunun markasını aldık.  EFEST’İN dünya markası olması için adım attık; zamanla koşacağız. Ben tüm Efes Selçuk halkını ve meclis üyelerimizi bu festivale davet ediyorum. Çünkü beraber olursak güzel olur” dedi.

Efes Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayında anlamlı bir karara imza attı. AK Parti Meclis üyesi Sema Yeşilçimen’in önerisi üzerine belediye meclis üyelerinin Eylül ayı oturum bedelleri ve huzur haklarının Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanmasına oy birliğiyle karar verildi.