Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 1963 yılından bu yana düzenlenen ve geçtiğimiz yıl dünyanın en önemli yarış kategorisi olan ‘UCI World Tour’ kapsamına alınan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 6 etaptan oluşacak. Turun 4. Etabı olan Marmaris Selçuk Etabı Meryem Ana Evi’nde don bulacak. 5. Etap ise Atatürk Caddesi’nden başlayacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 1963 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bu yıl 54. Kez düzenleniyor. Selçuk bu önemli spor organizasyonu içerisinde bir etabın bitişine diğer bir etabın başlangıcına ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun tüm etapları TRT Spor ve Euro Sport’tan canlı yayınlanacak.

54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 206. 9 Kilometrelik Etabı Marmaris Selçuk Etabı 12 Ekim Cuma günü Meryem Ana Tepesi’nde 16.00 - 17.00 saatleri arasında son bulacak. Turun 5. Etabı olan 137. 3 Kilometrelik Selçuk Manisa Etabı ise 10. 15’te Atatürk Caddesi’nden başlayacak.




Selçuk’un 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Geçtiğimiz hafta UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu etkinliğinin başlangıcına ev sahipliği yaptık. Bu hafta sonu da dünyada ses getiren spor organizasyonlarımızdan biri olan 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 4. Etabının bitişine, 5. Etabının başlangıcına Selçuk ev sahipliği yapacak. Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi tarihi destinasyonlarımız bir kez daha tüm dünyaya tanıtılacak. Biz heyecanla bu organizasyonu bekliyoruz. İlçemizin tanıtımına da bu tur vesilesiyle katkıda bulunduğu için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Böylesine büyük bir organizasyonda emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, tüm kurum ve kuruluşlara halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sebebiyle 12 Ekim Cuma Günü 15.30 - 17.00 saatleri arasında Ortaklar Selçuk arasındaki yol, 13 Ekim Cumartesi günü saat 09.30 – 12.30 saatleri arasında  ise Selçuk - Torbalı Yolu trafiğe kapalı olacak