Son 3 yılda 3 kültür merkezini tamamlayan Bornova Belediyesi vatandaşların buralardan etkin şekilde yararlanmasını da sağlıyor. 2017 yılının Temmuz ayında hizmet vermeye başlayan Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ücretsiz hobi ve beceri edindirme kursları vatandaşlara yenidünyaların kapılarını aralarken, Alevi vatandaşların da ibadetlerini özgürce yapabilmelerini sağlıyor. Ayrıca merkez içinde düzenlenen BELGEM kursları ile de mahallede yaşayan çocuklara ücretsiz eğitim imkanı sunulurken, sivil toplum kuruluşları da eğitim ve aktivitelerini burada gerçekleştiriyor.

HOBİ KURSLARI DÜZENLENİYOR
Bornova Belediyesi’nin vatandaşların tatil ve boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için açtığı hobi ve beceri edindirme kursları Pınarbaşı Kültür Merkezi içinde de düzenleniyor. Mahallede yaşayanlardan gelen talepler doğrultusunda verilen gitar, keman, takı tasarım, satranç, resim ve el sanatları kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Ayrıca kurslardan yararlananlar dönem sonunda kültür merkezi içinde düzenlenen etkinliklerle yaptıklarını sergileyebiliyor.

İÇİNDE CEM EVİ DE BULUNUYOR
Cem Evi olarak da hizmet veren Pınarbaşı Kültür Merkezi, Alevi vatandaşların ibadetlerini özgürce yapabilmelerini de sağlıyor. Alevi Kültür derneklerinin toplantılarına da ev sahipliği yapan merkez, Muharrem Ayı içinde Yas-ı Matem Oruçlarının iftarına da ev sahipliği yaptı.

MAHALLENİN İHTİYACI KARŞILANDI
Bornova Belediyesi’nce tamamlanan Kültür Merkezi’nin mahallenin ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Pınarbaşı Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Koray Doğru, “Kültür Merkezimiz faaliyete geçeli 1 yıl oldu. Özellikle çocuklarımız ve kadınlarımız için çok güzel hizmetler veriliyor. Hobi kursları ve aktiviteler düzenleniyor. Bizim için önemli olan bir diğer konuda çocuklarımız için BELGEM burada da hizmet vermeye başladı. Ayrıca Alevi Kültür Dernekleri de burayı kullanıyor. Bize bu kültür merkezini kazandıran Başkanımız Olgun Atila’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR
Pınarbaşı Kültür Merkezi zemin artı iki kat olarak yapıldı. Sergi alanı, gasilhane ve kurban kesim odasının da bulunduğu Merkez’in projesi, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi. İki çok amaçlı salon, okuma salonu, çocuk oyun alanı, toplantı odası ve dersliklerin yer aldığı merkez içinde yemekhane ve mutfak ile toplantı ve taziye odası da yapıldı.

Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin etkin bir şekilde kullanıldığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Burada hem Alevi vatandaşlarımız ibadetlerini yerine getirebiliyor, hem de çocuklarımız, kadınlarımız çeşitli kurslara katılabiliyor, çeşitli kültür aktiviteleri gerçekleştiriliyor. Mahallelerde faaliyete geçirdiğimiz kültür merkezlerimiz sayesinde daha çok vatandaşa ulaşabiliyoruz” dedi.