Öncelikli olarak Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşüp tarla vasfında olan 1 milyon 695 bin metrekare araziyi Menemen’e kazandırdıklarını açıklayan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, serbest bölge girişiminin de müjdeyle sonuçlandığını söyledi. Pehlivan; “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Sayın Hamza Dağ’ın kıymetli destekleriyle Bölgenin 1 milyon 500 bin metrekare üzerine Serbest Bölge inşa etmek için Ticaret Bakanlığı ile görüştük. Temaslarımız çok şükür meyvesini verdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanarak serbest bölge müjdemizi aldık. Menemen'de Maltepe Mahallesi ile İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) arasında kalan 1 milyon 501 bin 130 metrekare büyüklüğündeki parsel 'Menemen Serbest Bölgesi' olarak ilan edildi. Menemen Serbest Bölge, İzmir'in 4'üncü serbest bölgesi olacak” diye konuştu.

“EKONOMİK REFAH HEDEFLİYORUZ”
Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, şöyle devam etti; "Devletin şefkat elini her zaman yanımızda hissediyoruz. Daha önce Yahşelli Mahallemizdeki 160 bin metrekare 2. Çamlık Alanı’nı ve Türkelli Arena’nın da içinde bulunduğu 35 dönümlük hazine arazisini belediyemize kazandırmıştık. Daha sonra da Milli Emlak Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Asarlık’ta 16 bin metrekare, Ulukent de ise biri 5 diğeri 11 bin metrekare daha araziyi Menemenli hemşehrilerimize kazandırmayı başardık. Şimdi uzun zamandır görüşmelerini sürdürdüğümüz en önemli ihtiyaçlarımızdan birisi olan 2. Menemen Serbest Bölgesi talebimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 30 Ekim 2022 tarihli Resmî Gazete ’de yayımlandı. Maltepe Mahallesi ile İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) arasında kalan 1 milyon 501 bin 130 metrekare büyüklüğündeki parsel 'Menemen Serbest Bölgesi' olarak ilan edildi. Bu serbest bölge ilçemize önemli katma değerlerin yanında yaklaşık 15 bin kişiye de istihdam imkânı sağlayacak. Bu projemiz sadece Menemenimiz, Bakırçay Bölgemiz için değil, İzmir’imiz ve tüm ülkemiz için önemli bir kazançtır. Tüm beklentileri karşılayacak şekilde hızla hayata geçirilecek ve sağlayacağı ekonomik fayda ile Kuzey Ege’deki işsizliğini önemli derecede bitirerek, ekonomik refahı yükseltecektir. Bu gelişmenin tüm hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”.

Pehlivan, sözlerini teşekkür ederek tamamladı; “Bu önemli kazanım için destekleriyle her zaman gücümüze güç katan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yanımızda her zaman tam anlamıyla dağ gibi duran Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’a, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a, İzmir Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’ye çok teşekkür ediyorum”.