Koronavirüs salgınıyla mücadele önlemlerini sürdüren Ödemiş Belediyesi, yeniden sınıflarına kavuşan öğrenci ve öğretmenler için okulları dezenfekte ediyor. İnsan sağlığına ve doğaya dost ürünlerle sınıfları, merdivenleri, koridorları ve ortak kullanım alanlarını dezenfekte eden Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri belirli aralıklarla çalışmalarını sürdürecek. 

Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin ardından okullarına kavuşan ilkokul öğrencilerine, 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere başarılar dileyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, yüz yüze eğitime başlayan okullara dezenfeksiyon desteği verdiklerini belirtti. 

Başkan Eriş, “Koronavirüs ile mücadele önlemlerimizi sürdürüyoruz. Yılbaşından bu yana okulların ortak kullanım alanında gerçekleştirdiğimiz dezenfeksiyon ve yıkama çalışmalarının yanı sıra sınav dönemlerinde de sınav merkezlerini dezenfekte etmiştik. Şimdi de yeniden başlayan yüz yüze eğitim için çocuklarımıza ve öğretmen arkadaşlarıma sağlıklı bir ortam için sınıflarımızı, ortak kullanım alanlarını periyodik olarak dezenfekte ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte okullarımızın bu süreçte yanında olmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz için ‘Önce sağlık’ diyoruz. Dezenfeksiyon işlemlerimiz salgın sürecinden bu yana kentimizdeki kamu kurumları, okullar, camiler, kahvehaneler, lokantalar, berber ve kuaför salonları, internet ve oyun salonları gibi hemşehrilerimizin ortak kullandığı alanlarda devam etti. Her hafta pazar yerlerinde dezenfektan noktalarımızı kuruyoruz. Toplu taşıma araçları da dezenfekte ediliyor. Bundan sonra da tedbirlere uygun şekilde çalışmalarımız sürecek. Vatandaşlarımızın da Koronavirüs riskine karşı kişisel önlemlerini eksiksiz uygulamaları hepimizin sağlığı için çok önemli” şeklinde konuştu.