İzmir genelinde turizm faaliyetlerinin Koronavirüs pandemisi sonrasında da sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun şekilde sürmesini hedefleyen ve kriterleri İzmir Turizm Hijyen Kurulu tarafından belirlenen Turuncu Çember Sertifikası ile ilgili bilgilendirme toplantısına Ödemiş Belediyesi ev sahipliği yaptı.  

Turuncu Çember kriterleri anlatıldı 
Belediye Meclisi salonundaki bilgilendirme toplantısına Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, İzmir Esnaf Odaları Birliği (İESOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Ödemiş Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Nihat Kahya, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Hülya Çavuş, Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Güllü ve Ödemiş Ticaret Odası Genel Sekreteri Emre Çiftçi ile Ödemiş’teki yeme-içme işletmeleri ve konaklama işletmelerinin temsilcileri katıldı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Melih Kayacık, kriterlere uyan işletmelere ücretsiz olarak verilen Turuncu Çember Sertifikası’nın yeni normal koşullarındaki önemi, yerine getirilmesi gereken kriterler konusunda bilgiler verdi. 

Süreç nasıl ilerliyor? 
Turuncu Çember sertifikası almak isteyen işletmeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine elden ya da çevrimiçi başvurarak taleplerini iletebiliyor. Turuncu Çember başvuru formuna https://www.turuncucemberizmir.com sayfasından da ulaşılabiliyor. 

Başvuran tesislerin değerlendirilmesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü koordinasyonunda İlçe Belediyesi bünyesinden oluşturulan ekipler tarafından yapılıyor. 

İlçelerde yer alan STK’ların temsilcilerinin de yer alabileceği denetim ekiplerinin tesis ziyaretlerinde kriterlerle ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Yapılan değerlendirmelerde hijyen kriterlerini sağladıkları belirlenen işletmeler Turuncu Çember sertifikasını almaya hak kazanıyor. Bu işletmelere Turuncu Çember bayrağı, stickerı, sertifikası gibi görsel materyaller İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü koordinasyonunda teslim ediliyor.