Ödemiş’in parkları bu kez 0-14 yaş arası çocuklara verilen izinde hareketlendi. Günlerdir kontrollü sokağa çıkma izni için çocuk oyun gruplarını ve parkları dezenfekte eden Ödemiş Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde çalışmalarını tamamladı. 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıktığı gün Ödemişlileri yalnız bırakmayan Ödemiş Belediyesi, bu kez 14 yaş ve altındaki çocuklar için maske dağıttı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de 4 saatlik izinde çocukların heyecanına ortak oldu. Başkan Eriş çocuklara balon, kitap, oyuncak ve şeker armağan etti. Kent merkezindeki parklarda ve 125. Yıl Kültürpark’ta ailelerle sohbet eden Başkan Eriş, parkta oynarken ve parktan eve dönüşlerde mutlaka uyulması gereken hijyen kurallarını hatırlattı.

Başkan Eriş: “Parklarımızı böyle görmeyi özlemiştik”
Başkan Eriş, “Parklarımızı böyle görmeyi özlemiştik. Günler sonra parklarına kavuşan çocuklarımızın heyecanına küçük armağanlarla ortak olduk. Soluğu parklarda alan çocuklarımızın ve ailelerinin maske ihtiyaçları için çalışanlarımız parkları adımladılar. Tabi günlerdir ekiplerimiz çocuk oyun gruplarını bugüne hazırlayıp dezenfekte etmişti. Çocuklarımız mutlu ailelerimizin de içi rahat. Ocak ayında başlattığımız çocuk oyun grubu dezenfeksiyon çalışmamıza devam ediyoruz.

Anne babalarımızın da bu kontrollü sokağa çıkma izninde çocuklarımızın yanlarında olmaları, sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor. Elbette eve dönüşlerde de dikkat edilmesi gereken kuralları da unutmuyoruz. Parklarımızın hep böyle cıvıl cıvıl olacağı günler için lütfen kurallara uyalım, sabırlı olalım, en güvenli yer olan evlerimizde kalalım” dedi.