Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okulların kapalı olması nedeniyle günleri evde geçen öğrencilerin derslerine Dijital Sınıf ile destek veriyor. Ödemişli ortaokul ve lise öğrencileri günün her saatinde bilgisayar, tablet veya cep telefonlarından Dijital Sınıf’tan ücretsiz şekilde yararlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen 2019-2020 Eğitim Müfredatı’na uygun olacak şekilde hazırlanan Dijital Sınıf, toplam bin 500 saatlik video ders içeriyor. Ayrıca sınavlara hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileri için haftada iki gün dersler canlı yayınla işlenirken soru bankası ile öğrenciler sınavlara evlerinden hazırlanma olanağı sunuluyor.

Ödemişli öğretmen ve öğrencilerden yoğun ilgi gören Dijital Sınıf’tan http://dijitalsinif.odemis.bel.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile hesap oluşturularak yararlanılabiliyor.

Başkan Eriş: “Başarıyı evlere getirdik”
Öğrencilerin başarısına online destek ile eğitimde fırsat eşitliği adına önemli bir çalışma başlattıklarını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Hepimizin sağlığı için en doğrusunun evlerimizde kalmak olduğu bugünlerde gençlerimizin geleceğe hazırlanmaları adına için biz de destekleyici bir model olan Dijital Sınıfımızı hizmete sunduk. Bilgisayar, tablet veya cep telefonlarından günün her saatinde ücretsiz ulaşılabilen Dijital Sınıfımızdan gençlerimizin en iyi şekilde yararlanacaklarına inanıyorum. Evde geçen günleri için önemli bir destek sağlanıyor. Öğretmen olarak heyecan duyduğum bu çalışmanın gençlerimizi ve meslektaşlarımı da heyecanlandırdığını görüyorum. Dijital Sınıf ile başarıyı evlerimize getiriyoruz. Hep birlikte Dijital Sınıf’ta buluşalım” diye konuştu.